Mijoler: “La destrucció dels Espais Naturals del Delta mai serà compensable”

Dilluns, 19 abril 2021 · 10:37 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Lluís Mijoler, a l'entrevisa mensual del programa 'Contrasenyes'

Actualitat
Economia
Infraestructures

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha carregat fortament contra les darreres paraules del president d’AENA, Maurici Lucena, que, com vam avançar aquesta setmana, ha llençat un ultimàtum a Catalunya per donar suport a l’ampliació física de l’aeroport del Prat.

Mijoler qualifica la proposta de “caduca i ineficaç” i que en cap cas la inversió prevista beneficiarà a la ciutadania. D’altra banda, l’alcalde del Prat considera que els espais naturals del Delta s’han de protegir sigui com sigui i, per tant, no es poden compensar de cap manera. En aquesta línia, ha reclamat a AENA complir amb els deures pendents derivats del Pla Delta tal i com reclama Europa.

Mijoler defensa que és ja una qüestió, segons diu, de sentit comú i aposta novament en reforçar la connectivitat amb la resta d’aeroports catalans.

Aquesta opció passa, segons ell, per millorar la mobilitat ferroviària a Catalunya encara que sigui deficitari. En aquest sentit, Mijoler ha carregat contra el model privatitzat d’AENA que cerca tenir beneficis i no el bé comú.

Sigui com sigui, l’alcalde del Prat confia en Europa que, segons creu, no permetrà mai aquest projecte i també en la Generalitat que, fins ara, s’ha oposat frontalment a l’ampliació física de l’aeroport. Recordem que, segons va dir Lucena, la decisió s’haurà de prendre abans de l’estiu i que la inversió prevista de mil set cents milions d’euros inclouen la reconfiguració del sistema de pistes -amb la conseqüent afectació acústica a les ciutats veïnes de l’aeroport-, la construcció d’una terminal satèl·lit a las T1 i l’ampliació de la tercera pista en mig quilòmetre en direcció a La Ricarda.

A continuació, es pot escoltar l’entrevista completa al programa ‘Contrasenyes’, l’espai polític de El Prat Ràdio: