El Prat dedica un espai a la memòria de les víctimes pratenques del franquisme i el nazisme

Es troba als jardins d’Àngel Guimerà, al carrer del Centre, i recorda 35 persones
Dilluns, 3 abril 2023 · 12:18 hores ActualitatArt i dissenyCultura

Actualitat
Art i disseny
Cultura

El Prat va inaugurar divendres al vespre, als jardins d’Àngel Guimerà del carrer del Centre, un espai de memòria per homenatjar les víctimes del franquisme i el nazisme. La creació d’aquest espai és resultat d’un llarg treball col·lectiu i d’anys de recerca en arxius i centres de documentació que han permès identificar 35 persones nascudes al municipi o que hi tenien algun vincle i van ser víctimes de la repressió. Tanmateix, aquesta llista es podrà anar actualitzant a mesura que es disposi de més informació. 

La creació d’aquest espai de memòria als jardins d’Àngel Guimerà ha consistit en la substitució d’algunes de les lamel·les de fusta de la passarel·la per unes de noves amb els noms gravats de les persones represaliades, junt amb el lloc i la data en què van morir.