El nou autobús a l’hospital de Bellvitge ja té recorregut, horari i nom definits

Entrarà en servei a finals d'abril i funcionarà de 7 a 15 h, coincidint amb l’horari de les consultes externes del centre sanitari
Dilluns, 27 març 2023 · 12:02 hores ActualitatSalutSocietat

Actualitat
Salut
Societat

L’autobús llançadora que connectarà la ciutat del Prat amb l’hospital de Bellvitge ja té nom, recorregut i horari definits, i està previst que entri en servei a finals d’abril.

Aquest autobús llançadora s’anomenarà L22 i tindrà una freqüència de pas d’una hora. Des del CAP Ramona Via sortirà a les hores en punt, mentre que de l’hospital ho farà a les mitges hores. Circularà de 7 a 15 h, coincidint amb l’horari de les consultes externes del centre sanitari.

Travessarà bona part de la ciutat

L´autobús donarà servei a bona part de la ciutat, ja que cobrirà gairebé tota l´avinguda Verge de Montserrat, un bon tram de Remolar i, després de passar per l´estació de Renfe, sortirà de la ciutat per Josep Anselm Clavé. A Bellvitge pararà a les cotxeres de TMB, l’hospital oncològic, l’accés principal a l’hospital i les urgències. En total tindrà 16 parades d’anada i sengles de tornada (11 en terme del Prat i 5 a l’Hospitalet).

Com ja va anunciar l’alcalde, Lluís Mijoler, al programa “Contrasenyes” d’elprat.ràdio, aquest servei és una prova pilot que tindrà una durada màxima de quatre anys, reclamada per l’Ajuntament del Prat i executada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per encàrrec municipal, en espera que es resolgui la licitació del nou servei de busos metropolitans. Aquesta licitació haurà de resoldre de manera definitiva la connexió de la ciutat amb l’hospital. Atès que aquesta licitació està trigant a resoldre’s més del que s’esperava, l’Ajuntament ha establert un conveni amb l’AMB per a aquesta solució temporal.

Aquest servei de transport públic amb l’hospital de referència de la població del Prat és una vella reivindicació de l’Ajuntament i de diversos col·lectius ciutadans, especialment la gent gran.