Acord per als pressupostos de la Generalitat: “modernització” i no ampliació de l’aeroport

L'entesa entre el Govern (ERC) i el PSC preveu que la transformació de la infraestructura es faci respectant la biodiversitat i les poblacions de l'entorn
Dimecres, 1 febrer 2023 · 09:21 hores General

General

El Govern de Catalunya, en mans d’ERC, i el grup parlamentari del PSC han arribat a un acord per als pressupostos de la Generalitat de 2023. Un dels principals esculls era l’aeroport del Prat, ja que el PSC és partidari d’ampliar-lo, mentre que ERC rebutja aquesta possiblitat.

Finalment, l’acord es basa en la “modernització” de l’aeroport, i en cap cas parla d’ampliació. Concretament, el document conclou que cal “acordar, durant el 2023, amb el Govern d’Espanya una comissió tècnica que permeti acordar el nou model aeroportuari que necessita Catalunya amb l’objectiu de transformar l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat perquè guanyi capacitat i esdevingui un veritable hub intercontinental. Aquest haurà de permetre la seva modernització amb respecte a la biodiversitat, a la convivència a veïns i veïnes i a les directives ambientals europees, posant especial cura en la preservació de l’espai natural protegit del Delta del Llobregat i perquè, sense apriorismes, es treballi tècnicament per cercar el consens necessari i facilitar el desenvolupament d’un model aeroportuari en què el Govern de la Generalitat de Catalunya formi part de la governança i que permeti la connexió amb alta velocitat ferroviària dels aeroports de Girona i Reus per millorar la competitivitat i garantint el consens territorial”.