Mijoler crida a construir sobiranies des dels municipis en el discurs de la Diada

Dilluns, 12 setembre 2022 · 12:14 hores ActualitatGeneralPolítica

Actualitat
General
Política

El Prat ha celebrat la Diada Nacional de Catalunya a la plaça Mestre Estalella. Un any més, la ciutat ha commemorat aquesta jornada en la vigília de l’Onze de Setembre, que enguany s’ha organitzat sense restriccions.

En aquesta ocasió, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, en el seu discurs institucional ha remarcat el repte de fer front a l’emergència climàtica, la crisi de subministraments i l’augment dels preus a partir de reconstruir sobiranies des dels municipis.

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya s’ha fet després de l’aprovació inicial en el ple del mes de setembre, celebrat aquesta setmana, de la tramitació d’un nou projecte de desenvolupament urbanístic dels terrenys de La Seda, La Paperera i l’entorn de l’estació, amb la finalitat de formar un barri que impulsi el dret a l’habitatge públic i assequible i el qual sigui referent en transició energètica.

En aquest sentit, Mijoler ha destacat aquests dos objectius i ha defensat el Parc Agrari i l’activitat agrícola del Prat.

Actes tradicionals

Enguany, l’acte ha recuperat la ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana del Prat, acompanyats de la Cobla Baix Llobregat i, com sempre, l’acte ha comptat amb l’actuació de la banda de la Unió Filharmònica del Prat, que ha interpretat el Cant de la Senyera i després la Sardana del Prat, que aquest any han ballat els gegants i gegantes pratencs, Pere i Paulina de l’Associació Gegantera Recreativa i el Josep Canudas i l’Eulàlia de l’Associació Gegantera Delta.

Més tard s’ha fet la tradicional ofrena floral, on han participat tots els partits amb representació al consistori, excepte Ciutadans, així com altres formacions polítiques del municipi i entitats que formen part del teixit associatiu del Prat.

L’acte ha clos amb l’himne dels Segadors, a càrrec de la banda de la Unió Filharmònica del Prat acompanyada de la Coral Lo Llobregat de les Flors.

Discurs íntegre de l’alcalde Lluís Mijoler: