L’Ajuntament del Prat, el tercer de Catalunya i cinquè d’Espanya que més inverteix en serveis socials per habitant

Segons una classificació dels municipis de més de 20.000 habitants realitzada per l'Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales
Dimecres, 22 desembre 2021 · 10:02 hores ActualitatSocietat

Actualitat
Societat

L’Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales ha classificat els ajuntaments espanyols de més de 20.000 habitants en funció de la despesa en polítiques socials, després d’analitzar el pressupost liquidat pel Ministeri d’Hisenda del 2020.

En aquest rànquing, l’Ajuntament del Prat apareix entre els municipis amb un nivell d’excel·lència, concretament en el quart lloc a nivell espanyol, amb una inversió de 188,05 € per habitant. Només té per davant els ajuntaments d’Alcalá la Real (Jaén), Barcelona, Esparreguera i San Roque (Cadis).

Els ajuntaments que assoleixen el nivell d’excel·lència són una minoria, només un 10,2 % dels municipis dels quals hi ha dades. Les condicions que compleixen són les següents: la despesa acreditada en serveis socials i promoció social és superior a 100 euros per habitant i any; aquesta despesa no s’ha reduït respecte a l’exercici anterior i representa, almenys, un 10 % del total del pressupost no financer.

Una altra classificació de l’Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales encara deixa més ben posicionat l’Ajuntamente del Prat. És la dels muncipis “especialment sensibles”, que ja comptaven amb una inversió superior a 100 euros per habitant i any, però que van incrementar més d’un 20 % la inversió social l’any de l’esclat de la pandèmia. En aquest rànquing, el Prat és el quart classificat, després de Mogán (Las Palmas), Isla Cristina (Huelva) i San Roque (Cadis).