Acte de reconeixement a Lluís Tejedor com a fill adoptiu del Prat

Es podrà seguir en directe a partir de les 19 h d'avui divendres a través d'elprat.tv
Divendres, 19 novembre 2021 · 08:19 hores ActualitatPolíticaPolítica local

Comiat de Lluís Tejedor durant l'acte de constitució de l'actual consistori.

Actualitat
Política
Política local

El Teatre L’Artesà acull aquesta tarda, a partir de les 19 h, l’acte de lliurament del títol de fill adoptiu del Prat a Lluís Tejedor, qui va ser alcalde de la ciutat entre 1982 i 2019.

L’accés a l’acte és amb invitació però tothom podrà seguir l’emissió en directe a través d’elprat.tv.

El ple municipal denovembre va ratificar per unanimitat atorgar el títol de fill adoptiu del Prat a Lluís Tejedor Ballesteros, que mentre va ser alcalde va impulsar el projecte de millora i transformació global experimentat per la ciutat des dels anys 80 fins a l’època contemporània.

La proposta de nomenament com a fill adoptiu de la ciutat de Lluís Tejedor va ser impulsada per l’Ajuntament del Prat l’any 2020 amb el suport de tots els grups municipals i ha rebut el suport de les 344 persones que han subscrit la petició a través de la plataforma web habilitada amb aquesta finalitat. D’altra banda, s’ha recollit el suport de 25 associacions de la ciutat i de diverses personalitats del món social, polític i cultural que han tingut una relació personal amb Lluís Tejedor en l’exercici del seu càrrec.

La trajectòria d’un alcalde històric

Lluís Tejedor i Ballesteros va néixer a Cifuentes (Guadalajara) l’any 1952, però es va traslladar al Prat amb només 9 anys amb la seva família. Va estudiar enginyeria tècnica electrònica, camp al qual es va dedicar professionalment durant la seva joventut i, encara en la clandestinitat, es va afiliar a les joventuts del PSUC l’any 1974. A les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979, va ser el número 2 de la candidatura d’aquest partit al Prat, que estava encapçalada per Antonio Martín Sánchez. El PSUC va guanyar les eleccions i es va designar alcalde Antonio Martín, mentre que Lluís Tejedor va assumir la tinença d’alcaldia amb competències a l’àrea d’urbanisme. Però el 26 de desembre de 1981, l’alcalde Antonio Martín va morir a causa d’un accident de trànsit. Posteriorment, Tejedor va assumir l’alcaldia de forma accidental fins que el ple extraordinari del 2 de març de 1982 l’escollí alcalde.

Des d’aleshores, va guanyar i va revalidar l’alcaldia en totes les eleccions municipals fins a la convocatòria de 2015, sota les diferents candidatures impulsades pel seu espai polític, primer el PSUC (1979-1983) i després Iniciativa per Catalunya en coalició amb formacions com EUiA, Els Verds o Entesa pel Progrés Municipal, amb variacions en les diferents cites electorals. Un cop anunciada la seva voluntat de no repetir com a candidat, de manera simbòlica, va tancar la candidatura El Prat En Comú- En Comú Guanyem a les eleccions de 2019.