El Prat reclama una compensació urgent per la supressió de l’impost de la plusvàlua

Una sentència del Tribunal Constitucional elimina una de les principals fonts de finançament dels ajuntaments
Dimecres, 27 octubre 2021 · 12:51 hores ActualitatEconomiaPolítica

Actualitat
Economia
Política

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha reclamat  “una compensació urgent als ajuntaments” per les pèrdues que comporta la supressió de l’impost de plusvàlua que recapten les corporacions locals per la venda d’immobles, i que es desenvolupi una nova legislació al respecte.

Aquesta reacció de Mijoler respon a la sentència del Tribunal Constitucional sobre part de la reforma de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals, que implica que els ajuntaments deixaran de cobrar, a partir d’ara, l’impost de plusvàlua per la venda d’immobles, una de les principals fonts de finançament dels municipis.

Mijoler assegura que “els ajuntaments han demostrat que són l’administració millor valorada i per això necessiten més autonomia i recursos per poder atendre a la ciutadania”. L’Ajuntament del Prat està calculant quin serà el perjudici econòmic que suposarà per a les arques municipals la sentència del Constitucional.

Reacció de les entitats municipalistes

Entitats municipalistes com la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya ja s’han pronunciat al respecte per reclamar una nova norma que restableixi l’impost.

Així ho hem explicat a l’edició migdia de l’Informatiu, a elprat.ràdio: