El Prat celebra l’acte institucional de la Diada novament a la plaça Mestre Estalella

Mijoler posa en valor l’esperit municipalista per defensar el territori i lluitar contra l’emergència climàtica
Dilluns, 13 setembre 2021 · 10:44 hores ActualitatPolíticaPolítica local

Actualitat
Política
Política local

La plaça Mestre Estalella ha estat l’escenari novament per a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya al Prat en la vigília de l’Onze de Setembre. Després de la passada edició, que es va fer retransmesa a través de elprat.tv, atès el context sanitari, l’acte recupera la presencialitat, però amb mesures de seguretat.

De fet, el tradicional discurs de l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, ha començat amb el record de totes les víctimes de la covid-19 al Prat. D’altra banda, l’actualitat també ha marcat el seu text: just en ple debat sobre la proposta de l’ampliació de l’aeroport del Prat i davant l’anunci recent del Govern de l’Estat de paralitzar la inversió, Mijoler ha defensat l’esperit municipalista per protegir el territori i els seus espais naturals i, així, lluitar contra l’emergència climàtica.

«Vull reivindicar que defensar la Ricarda, defensar el Delta és la forma pratenca de defensar el planeta, de lluitar contra el vell desarrollisme i ajudar que s’obri un nou país. I ho fem unides, totes les entitats, tots els partits polítiques, totes a una per preservar el Delta. I això ens obligarà també a pensar millor quin futur mereix l’aeroport, el nostre aeroport, en el que ha treballat i treballa tanta gent del Prat. Ens ajudarà a formular propostes perquè aquesta infraestructura estigui a l’alçada del moment d’emergència climàtica que vivim», ha exclamat Mijoler.

A la tradicional ofrena floral han participat tots els partits amb representació el consistori, excepte Ciutadans, així com altres formacions polítiques del municipi i entitats que formen part del teixit associatiu del Prat. L’acte ha finalitzat amb l’himne dels ‘Segadors’ a càrrec de la Unió Filharmònica del Prat i la Coral Lo Llobregat de les flors.

Podeu recuperar tot el discurs de l’alcalde al següent vídeo: