Mijoler denuncia que l’acord d’ampliació de l’aeroport presentat avui “suposa la destrucció de la Ricarda”

L'alcalde acusa el president de la Generalitat de mentir per dir que l'ampliació no tindrà afectacions mediambientals
Divendres, 3 setembre 2021 · 13:49 hores ActualitatPolíticaSocietat

Lluís Mijoler, durant la compareixença de premsa per valorar la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària.

Actualitat
Política
Societat

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha valorat el resultat de la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, on AENA ha presentat als representants de la Generalitat i dels ajuntaments afectats el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) que el Consell de Ministres ha d’aprovar a finals de mes.

Aragonès i Puigneró menteixen”

Segons l’alcalde pratenc, el DORA, fruit d’un acord pres a principis d’agost entre els governs català i espanyol, “preveu la destrucció de la llacuna de la Ricarda”, un espai natural protegit per lleis europees com la Xarxa Natura 2000. Mijoler ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al conseller de Territori, Jordi Puigneró, d’haver mentit en assegurar que l’ampliació de l’aeroport es faria sense afectacions mediambienals.

Inversió privada, no pas pública

Mijoler també ha assegurat que “no és cert que els 1.700 milions d’euros anunciats s’inverteixin a Catalunya per part de l’Estat, sinó que serà una inversió privada d’AENA”.

Sense concretar les compensacions

L’alcalde també ha lamentat que el DORA no expliqui en cap moment quines seran les compensacions ambientals que tindria l’ampliació, i ha insistit al Gobierno espanyol que consulti a la Comissió Europea si el projecte és viable des del punt de vista ambienta.

Desviament de la inversió a l’aeroport de Madrid

Segons Mijoler, “ningú no es pot imaginar que la Comissió Europea avali aquest projecte”, i apunta la possibilitat que, en realitat, AENA no vulgui ampliar l’aeroport pratenc i, en rebre la negativa europea, passi la inversió a l’aeroport de Madrid. En aquest sentit, el DORA fins i tot condiciona -per primera vegada- la construcció de la terminal satèl·lit a l’allargament de la tercera pista.

Oposició fins al final

“No ens rendirem, hi ha marge per lluitar i ens hi oposarem fins a les últimes conseqüències legals”, ha advertit Mijoler, qui ha donat suport a la manifestació contra l’ampliació prevista per al proper dia 19 a Barcelona.