Fondo d’en Peixo, el punt de trobada musical i comunitari de la #fmelprat

Dilluns, 25 setembre 2023 · 13:14 hores CulturaEspecialsFesta Major

Cultura
Especials
Festa Major

Les propostes musicals omplen un any més el Parc Fondo d’en Peixo com un dels escenaris principals de la Festa Major del Prat. Aquest espai del nucli antic ha acollit diverses actuacions i concerts organitzades per La Capsa sota el nom Músiques al Parc, amb una proposta enfocada a la diversitat d’estils musicals i la presencià d’artistes locals.

Entre les diverses propostes del dissabte destaca la Mostra de Músiques Locals, l’espai musical antigament conegut com a Melo-dia, on diferents artistes emergents de la ciutat han tingut un espai per mostrar els seus últims treballs i així promocionar el talent local.

D’aquesta manera durant la tarda del dissabte hi ha hagut els concerts de David Caba, cantautor pratenc que va portar el seu EP Antes del Fin, Ana Sánchez amb el projecte musical basat en la salut mental anomenat Aesthetic Anthropology, la banda de rock català Avui Impossible amb el seu toc de rock clàssic i punk rock, i finalment la banda de rock Go Faster d’estil influenciat amb el rock dels 70 i 90 i pinzellades del funk blues o soul entre d’altres.

Per una altra banda, el swing també ha estat protagonista en les músiques del parc amb l’actuació de Wax and Boogie, formació especialitzada en el boogie-woogie dels anys trenta, el swing dels quaranta i el rhythm-and-blues dels anys cinquanta.

I canviant d’estil radicalment, la cantautora i compositora Rosario La Tremendita va sorprendre el públic assistent amb el seu flamenc transformador amb influències electròniques, el jazz o el funk. Una artista considerada protagonista de l’última generació del cante jondo i internacionalment reconeguda amb nominacions als Latin Grammy Awards.

Finalment entre les propostes del diumenge va aterrar a l’escenari l’artista de culte valencià, Julio Bustamante. Referent al panorama nacional amb el seu pop-folk que porta desenvolupant durant més de quaranta anys amb 18 discos publicats i col·laboracions de referència.