L’empresa local d’energia, més a prop

L’Ajuntament, empreses i entitats del sector crearan una nova empresa de titularitat majoritàriament municipal per a la gestió de serveis energètics a la ciutat
Dimarts, 19 abril 2022 · 10:33 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

L’Ajuntament del Prat avança en la creació d’una quarta empresa de titularitat majoritàriament pública que gestionarà serveis elèctrics a la ciutat.  Així ho ha confirmat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, al Contrasenyes, després que el darrer Ple Municipal s’aprovés una modificació de crèdit de 179.000 euros per constituir la societat.

“Es tracta que pugui existir una empresa pública com Aigües del Prat amb la seva particularitat jurídica i que el rebut que arribi a casa sigui d’energia del Prat i que, a més a més, sigui més barata, renovable i, per tant, sense petjada de diòxid de carboni; i que provingui de les nostres pròpies teulades”, ha dit.

Segons Mijoler, la nova empresa serà possible a partir de la col·laboració público-privada de l’Ajuntament amb empreses, però també entitats del sector. En aquest sentit, la majoria sempre serà pública i l’empresa municipal Aigües del Prat també tindrà un paper destacat, però no farà de paraigües de la nova comunitat local d’energia, que tindrà entitat jurídica pròpia.

Per això, com dèiem, l’Ajuntament ja ha aprovat la previsió del que serà l’aportació de capital de 179.000 euros, que és la quantitat d’estalvi prevista per la producció d’energia de les 22 plaques fotovoltaiques municipals.

Segons l’alcalde, es tracta d’un projecte pioner a tota Espanya, el que representa alguna dificultat jurídica. Amb tot, espera poder iniciar el servei en el present mandat, tal i com es van comprometre al PAM.

Podeu recuperar tota l’entrevista al web del programa a elprat.ràdio: