Mossos d’Esquadra del Prat alerta de vàries estafes a domicilis de falsos revisors del gas

El cos policial fa una crida a la màxima precaució després de rebre quatre avisos en menys d’una setmana
Dijous, 21 octubre 2021 · 11:27 hores ActualitatSeguretatSocietat

Actualitat
Seguretat
Societat

Mossos d’Esquadra del Prat ha alertat avui de la presència de falsos revisors del gas a la ciutat, en concret, a zones pròximes de l’Avinguda de la Verge de Montserrat, a entorn de la carretera de la Marina i també al carrer Empúries. Així ho ha explicat el caporal de Mossos Albert Farrerons a la secció habitual de seguretat ciutadana del ‘Planeta Prat’ després que el cos rebés fins a quatre avisos en menys d’una setmana, des del 14 al 19 d’octubre.

El ‘modus operandi’ d’aquests estafadors és l’habitual. Es presenten normalment dues persones a la porta dels habitatges -sense cap roba corporativa ni acreditació- i asseguren que són professionals de manteniment del servei del gas. Un cop accedeixen al domicili, mentre un dels membres demana revisar la instal·lació, l’altre és l’encarregat de buscar i fer-se amb joies, diners, targetes de crèdit o comptes bancaris.

Per evitar el robatori, el cos policial recomana fonamentalment no deixar-los accedir mai al domicili i recorda que hi ha una llei des del 2018 que obliga a que aquestes visites sempre tinguin cita prèvia. En tot cas, s’han donat casos que han trucat prèviament a les víctimes i, per tant, es recomana desconfiar sempre i si hi ha qualsevol dubte trucar prèviament al 112.