La Granja de la Ricarda reuneix el 25è aniversari de l’Aplec de la Tartana

La festivitat ha recuperat la seva primera ubicació amb motiu de les seves noces d'argent
Dilluns, 18 octubre 2021 · 13:20 hores General

General

Després d’una edició sense poder-se ajuntar a causa de la pandèmia, els Amics del Prat, els Amics de la Sardana i els Amics del Cavall han tornat a organitzar l’Aplec de la Tartana, enguany, a l’actual Granja de la Ricarda. Una edició molt especial pel seu 25è aniversari que ha recuperat en part l’origen de la celebració, rememorant la seva primera ubicació.

La festivitat, que ha acollit també la setena plantada d’arbres popular, s’ha organitzat en un format limitat, però com en les darreres edicions hi han pogut participar diverses entitats de cultura popular com els membres de la colla de gegants de l’AMPA Mare de Déu del Carme i d’altres de noves com la Mulassa del Prat. Tot plegat amenitzat, amb la música dels Ministrers de Gràcia.

També, en el pati sud de la Granja de la Ricarda, han organitzat diversos tallers ja coneguts, com el de danses tradicionals a càrrec de la Colla Dansaire Picacrestes, també de malabars de part del grup Egan, i alguns altres artesanals per aprendre a destil·lar essències, altres d’apicultura, de Nendo-Dango, i algun de nou per fer cistells.

Com a la darrera edició, s’ha realitzat una mostra de la col·lecció etnològica Puig-Casas i de Cal Jaume del Bitxot, on s’ha exposat una tartana, carabasses conreades al Prat i les eines de camp que es feien servir fins als anys 60.

Com ja és tradició, també han sonat sardanes a càrrec de la Cobla del Baix Llobregat i el toc final ha estat a càrrec de la Colla Trabucaire del Prat, que s’ha incorporat també, en aquesta festivitat, la qual en aquesta ocasió no ha tingut l’arrelat dinar de germanor, a causa de la pandèmia.