El CB Prat cau a Sant Antoni plantant cara (78-70)

El CB Prat competeix a la pista d'uns dels favorits però cedeix al tram final // Important debut de Tomasi amb 18 punts i més de 36 minuts disputats
Dilluns, 13 novembre 2023 · 17:46 hores BàsquetEsports

Foto i crèdits: CB Sant Antoni

Bàsquet
Esports

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

No va poder el CB Prat obtenir el que hagués estat un triomf de molt prestigi a Sant Antoni de Portmany. Si més no, es va tornar a veure la versió competitiva d’un equip, que amb la incorporació de Tomasi, va poder pal·liar parcialment les absències de Ruben Prey i Michael Ruzic, convocats amb el Joventut de Badalona. Un mal inici i final de partit van arrebatar les opcions a un Prat sòlid durant bona part del matx.

Primer quart que toca arrossegar

El CB Prat va pagar sobremanera la seva sortida: a l’encert de Sant Antoni en atac, es van sumar algunes pèrdues importants. Només els punts de Tomasi tractaven de sostenir l’equip en aquest tram inicial, que van dur el matx després de 6 minuts a un difícil 19-6. Els potablava van guanyar fermesa en defensa i van començar a sumar punts des del tir lliure. El parcial de 2-10 va apropar els visitants i tancar el primer quart amb un -5 (21-16).

Al segon quart, després d’un inici equilibrat, una antiesportiva visitant va ser el toc d’inici d’un bon moment per al Sant Antoni, que va tornar a marxar per més de 10 punts (36-24), que acabaria ampliant al tram final de la 2a meitat, obtenint un 43-29 al descans.

El Prat ho equilibra al tercer quart

La millora defensiva del Prat va permetre retallar distàncies al llarg del tercer quart: primer amb un parcial de 0-11 (43-38) que va apropar molt l’equip d’Albert Cañellas al marcador. Al tram posterior ambdós equips van mostrar dificultats per a poder anotar, però el Prat va prosseguir amb la seva feina, amb accions de pes dels seus exteriors, que van arribar a posar els potablava a 1 sol punt (53-52) poc abans del final de la tercera mànega.

Al darrer quart es va culminar la remuntada (57-59), però aquesta no es va poder solidificar: Gerardo Iglesias, inèdit fins llavors, va encadenar 11 punts en poc més de 3 minuts (73-68), donant un marge a què el Prat, amb el temps a sobre, no va poder fer front a les darreres possessions.

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat: