Els patinets elèctrics queden prohibits al transport públic de manera indefinida

A manca d'una normativa que ho reguli, l'ATM ha optat per mantenir el veto
Divendres, 20 octubre 2023 · 13:04 hores ActualitatEconomiaSeguretat

Actualitat
Economia
Seguretat

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona ha decidit prorrogar indefinidament la prohibició que els patinets elèctrics entrin al transport públic (metro, bus, tren i tramvia). L’ATM considera que les bateries d’aquests vehicles són perilloses -s’han donat casos d’explosions i incendis- i ha demanat a les autoritats competents que els regulin.

En principi, la prohibició s’havia d’acabar el 31 d’octubre, quan hauria d’estar enllestida una normativa al respecte, però no serà possible. Per tant, la prohibició es mantindrà.

Segons l’ATM, durant aquests mesos de veto -des del febrer passat- s’han estat analitzant diferents opcions, com limitar l’accés dels patinets per hores, crear zones específiques o establir un nombre i una mida màxima de vehicles, entre d’altres. Tot i això, “no s’ha pogut establir cap escenari en què no es mantingui un factor de risc molt elevat no tolerable”.

Segons els experts, en l’incendi d’una bateria es produeix un procés de degradació “extremadament ràpid” en què es catalitzen tot un seguit de reaccions químiques que “generen foc, fum, emissió de gasos, fragmentació i explosió”. Les bateries de patinets estan més exposades als cops i a la humitat i això són factors que poden fer-les incendiar.