Rescaten del seu pis un home amb mobilitat reduïda i acumulació de brossa

Dijous, 25 maig 2023 · 08:38 hores ActualitatSalutSocietat

(FOTO: Anna Punsí @punsix)

Actualitat
Salut
Societat

Cap a les 09 h del matí d’ahir dimecres els serveis d’emergència van rebre la trucada d’un home que pateix problemes de mobilitat demanant auxili per una caiguda al seu domicili, al carrer de l’Estany de l’Albufera.

Quan els policies i els bombers van arribar al lloc, un pis en planta baixa, es van trobar el domicili ple de deixalles acumulades. Amb l’ajuda dels equips municipals de neteja van començat a retirar la brossa per accedir al lloc on era l’home i poder ajudar-lo. L’home, que portava una setmana sense menjar ni beure, feia més de tres anys que estava tancat a casa, almenys des del confinament per la pandèmia.

Cap a les 12:30 h, els equips d’emergència van arribar a l’home i li van facilitar oxigen i aigua. Per treure’l del pis els bombers van haver de trencar part de la paret exterior per ampliar una finestra i fer servir una grua. Cap a quarts de quatre, el SEM el va poder atendre ja en una ambulància i se’l va endur a l’hospital. Els serveis de manteniment municipals van seguir treballant en la retirada de brossa de l’habitatge. Posteriorment es va tapiar la paret rebentada.

Al lloc es van traslladar també equips d’Acció Social de l’Ajuntament per assistir en l’operació. L’home no tenia fitxa oberta als serveis socials.

Entrevista

Tot seguit podeu escoltar una entrevista amb el cap d’Acció Social de l’Ajuntament, Arnau Garcia, a elprat.ràdio: