El CB Prat és equip de LEB Or després d’una nova exhibició

Dilluns, 22 maig 2023 · 10:53 hores BàsquetEsports

Bàsquet
Esports

CB PRAT 100 – BASKET NAVARRA 73

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

El CB Prat torna a la LEB Or un any després de perdre la categoria. El conjunt potablava no ha donat cap marge per a la sorpresa en el partit de tornada de la final del playoff: si el partit d’anada el va vèncer per 20 punts, la tornada l’ha enllestit amb una victòria per 27 punts. De poc va servir l’encert navarrès durant els primers minuts davant un Prat predisposat a regalar-se un vespre rodó: va arribar als 100 punts i pràcticament tots els jugadors van donar-se el gust de brillar. Al descans, es va homenatjar Gerbert Martí, i a partir d’ara, el seu dorsal ‘2’ serà testimoni de les gestes del club. La primera, aquest retorn a Or.

No va ser senzill l’inici de partit. El plantejament agressiu de Navarra va propiciar un intercanvi de cops durant el primer quart. Els visitants, especialment encertats al triple (5/6 al primer quart) van obtenir petites rendes (7-10) que el Prat va saber gestionar, amb Smallwood sumant 10 dels 15 primers punts dels potablava (15-13). Navarra va seguir trobant punts amb els primers canvis i un Popovic inspirat (22-26), però el Prat, amb un 5-0 de parcial, va aconseguir tancar el primer quart (27-26) per davant.

El segon quart va canviar radicalment el guió del partit: als primers 3 minuts i mig, ambdós equips van sumar únicament un basket (29-28). El CB Prat va aconseguir frenar l’atac vermell, i a poc a poc va trobar el camí per sumar (38-33). Navarra va veure com ni tan sols amb una notable versió podia incomodar la posició privilegiada del CB Prat a l’eliminatòria, i va començar a capitular davant l’empenta pratenca: el CB Prat va sumar un parcial de 12-3 per posar el +14 (50-36) al descans.

Festa del CB Prat a la pista i a la graderia

La dinàmica del tram final del segon quart continuaria al tercer, i el Prat seguiria eixamplant la distància (56-39) de manera gradual. Amb l’eliminatòria ja sentenciada, va haber temps per a tots els jugadors i per a totes les situacions de joc: excepte Jordi Rodriguez i Alberto Martín, que van acabar expulsats i amb valoració negativa, els altres 8 jugadors del CB Prat van acabar amb dobles dígits de valoració. El conjunt potablava va superar els 20 punts d’avantatge i es va disparar fins als 27 (76-49) al final del parcial.

La festa continuaria als darrers 10 minuts, tot i que aquest va ser l’únic quart que el Prat no es va poder endur. Basket Navarra, empès per la seixantena de seguidors que no van deixar d’animar en cap moment, va ser capaç de retallar distàncies (86-69), però el CB Prat, tot i les cinquenes faltes d’Alberto Martín i Jordi Rodríguez, va posar la directa novament per arribar als 100 punts i posar la cirereta a una eliminatòria de matrícula d’honor. En sonar la botzina, invasió de pista, tall de xarxes i celebració de l’ascens per part d’un equip que ja entra per sempre a la història del CB Prat.

DECLARACIONS POSTPARTIT:

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat:

Jordi Rodríguez, jugador del CB Prat:

Alberto Martín, jugador del CB Prat:

Quim Salvans, jugador del CB Prat:

Robert Cosialls, jugador del CB Prat:

Tomislav Buljan, jugador del CB Prat:

Thomas Smallwood, jugador del CB Prat: