La policia desallotja les antigues oficines de la Paperera

A l'edifici hi malvivia una quinzena de persones en situació de sensellarisme, a qui s'ha ofert assistència
Dijous, 18 maig 2023 · 18:13 hores ActualitatSeguretatSocietat

Actualitat
Seguretat
Societat

Un dispositiu policial conjunt de la Policia Local del Prat, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha desallotjat aquesta tarda, per ordre judicial, l’edifici d’oficines i el descampat de l’antiga Paperera. A l’operatiu també hi ha participat el SEM, així com els serveis municipals d’acció social, salut pública i urbanisme.

A l’edifici hi malvivien, segons fonts oficials, una quinzena d’homes que han estat desallotjats sense incidents. El consistori ha ofert atenció a totes les persones desallotjades i s’ha atès les quatre que ho han sol·licitat. La resta ha rebutjat l’assistència.

Segons ha avançat, l’Ajuntament decretarà que l’edifici és inhabitable per la manca de seguretat i salubritat de l’espai. Es mantindrà una vigilància permanent de l’indret per evitar noves ocupacions. De fet, la Policia Local i els serveis socials tenen detectades altres situacions similars en què persones sense llar malviuen en descampats o espais buits.

Per tot plegat, tal i com vam avançar a elprat.ràdio, el veïnat de la zona ja havia alertat darrerament de la inseguretat que comporta aquesta situació. L’Alcalde ja s’hi ha reunit i des del consistori no descarten noves intervencions.

L’edifici de la Paperera, abandonat des de fa més de deu anys, forma part del futur barri de la Seda-Paperera que s’haurà de desenvolupar els pròxims anys. Aquest és un immoble catalogat com a patrimoni local que s’haurà de recuperar i rehabilitar per acollir-hi equipaments. Actualment, és propietat d’una promotora, que és qui ha instat el desallotjament davant del jutge i que haurà de cedir l’edifici a l’Ajuntament quan s’hi desenvolupi el nou barri.