El CB Prat fa un pas de gegant per l’ascens a Or (71-91)

El CB Prat guanya de 20 a Navarra i posa de cara l'eliminatòria / Dos parcials de 0-18 i 0-11 a la primera meitat decanten l'encontre d'anada
Dilluns, 15 maig 2023 · 11:11 hores BàsquetEsports

Bàsquet
Esports

Victòria incontestable d’un CB Prat que acarona l’ascens. El conjunt potablava s’ha imposat de manera clara a Basket Navarra per 20 punts. A un Arrosadia ple fins a la bandera, l’equip d’Albert Cañellas va sufocar l’atmosfera per complet just a l’inici amb un parcial de 0-18, i durant la resta del partit va ser capaç de sostenir les reaccions d’un Navarra sovint precipitat. Jordi Rodríguez amb 21 punts, va ser l’MVP, escoltat per Alberto Martín, Smallwood, Buljan i Cosialls, que van arribar als dobles dígits de valoració.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

Els primers compassos de partit entraven en un curt intercanvi de tirs errats i d’accions erràtiques (4-3), però el Prat va mostrar-se infal·lible durant els següents quatre minuts: dos triples de Jordi Rodríguez, un parell de basquets de Buljan i Alberto Martín i una transformació de Cosialls, combinat amb la precipitació d’un Navarra ansiós, van provocar el pas al 4-21, un espectacular parcial de 0-18. Amb les primeres modificacions a pista, els locals van aconseguir frenar l’encert pratenc, i tancar el primer quart amb un 11-26.

El CB Prat no va ser capaç d’anotar en cap de les primeres possessions del segon quart, on ho va provar especialment des del triple. Navarra, que havia pujat encara un esglaó més la intensitat en ambdues cistelles, va retallar distàncies amb la direcció de Balastegui i els punts treballats d’Urdiáin i Pau Treviño (21-31), però just quan menys còmode semblava sentir-se l’equip pratenc, va tornar a escapar-se a l’electrònic amb un parcial de 0-10 (21-41), renda que aconseguiria mantenir al descans (28-47).

El CB Prat no dona opcions

Conscients de la necessitat de retallar distàncies com fos, Navarra va continuar pujant el to i la pressió. El CB Prat es va mostrar un pèl menys inspirat que en el primer temps, i de manera inconscient va acabar gestionant el marcador. Els potablava van arribar a guanyar de 25 punts (40-65) i va saber mantenir el to en l’intercanvi de cops del darrer quart. Un 8-0 de Navarra ja al tram final va inquietar lleugerament (68-84) l’ample marcador que tenia, però l’aparició de Smallwood a l’epíleg va servir per tancar el partit amb 20 punts d’avantatge que són un tresor per a la tornada.

Dissabte a les 18:15, la segona mànega de l’eliminatòria. Si el CB Prat guanya o perd per menys de 20 punts, serà equip de LEB Or.

DECLARACIONS POSTPARTIT elprat.tv

Albert Cañellas (entrenador del CB Prat) i Jordi Rodríguez (jugador del CB Prat)