L’Ajuntament assumeix la gestió dels 62 pisos de lloguer de la promoció Prat Sud-Remolar

L'edifici, afectat des de fa anys per ocupacions il·legals, seguirà sent propietat de l'Institut Català del Sòl
Divendres, 12 maig 2023 · 08:16 hores ActualitatHabitatgeSocietat

Actualitat
Habitatge
Societat

L’Ajuntament del Prat signarà un conveni amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per assumir la gestió de tots els 62 habitatges, places d’aparcament i locals de l’edifici situat al número 5 del passatge de Lluís Serra i Giribert, al barri de Sant Cosme, conegut com a promoció Prat Sud – Remolar.

Ocupacions il·legals

Els pisos, qualificats amb protecció oficial de lloguer, van ser construïts l’any 2007 per l’Incasòl i gestionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Pocs anys després estaven tots ells ocupats il·legalment. Amb els anys, l’Ajuntament ha anant assumint la gestió d’alguns pisos, fins arribar als 39 que gestiona actualment, cap dels quals està ocupat il·legalment. Ara, amb el nou conveni, l’empresa municipal Prat Espais els gestionarà tots, de manera que se’n farà un tractament global i unificat que alhora sigui sostenible econòmicament.

Durant 75 anys

L’edifici continuarà sent propietat de l’Incasòl, però se’n cedirà la gestió a l’Ajuntament durant 75 anys. A més dels pisos i de 65 places d’aparcament, l’edifici té tres locals, en els quals es promouran activitats que beneficiïn l’entorn.

Pel que fa als 23 pisos que encara gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, un cop se’n subroguin els contractes, l’Ajuntament farà les comprovacions pertinents per saber si hi ha irregularitats d’algun tipus per tal de corregir-les.

Rehabilitació

L’Ajuntament té previst fer a l’edifici una intervenció integral, amb obres de rehabilitació per millorar-ne l’aspecte i impedir-hi l’accés dels coloms, i també se’n millorarà el manteniment i la neteja. Actualment, hi ha un servei de consergeria que està subcontractat a una empresa privada i que passarà a dependre de Prat Espais.