Una gran pèrgola solar fotovoltaica subministrarà electricitat a Aigües del Prat

Tindrà uns 10.000 m2 i una potència d'entre 1,2 i 1,4 MW
Dijous, 11 maig 2023 · 09:58 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Actualitat
Economia
Infraestructures

L’Ajuntament del Prat destinarà 900.000 euros a la instal·lació d’una gran pèrgola solar fotovoltaica que subministrarà energia a l’empresa municipal Aigües del Prat. Aquests diners complementaran els 1,5 milions d’euros de subvenció que la Diputació de Barcelona ha atorgat al Prat per a aquesta finalitat.

La pèrgola, que tindrà una superfície d’aproximadament una hectàrea (10.000 m2) i una potència d’entre 1,2 i 1,4 MW (megawatts), permetrà reduir la factura elèctrica d’Aigües del Prat, empresa municipal que ha mantingut les tarifes del seu servei a la ciutadania malgrat l’increment de preus de l’energia.

Els excedents d’electricitat que generin les plaques solar de la pèrgola aniran a parar a la comunitat ciutadana Energia del Prat.

L’Ajuntament està estudiant dues possibles ubicacions per a la pèrgola: la finca municipal de Cal Monés, al sud de Sant Cosme, o bé en un solar d’Aigües del Prat al carrer de la Selva (Parc de Negocis Mas Blau).