L’operació contra el cultiu de marihuana continua oberta

La policia espera fer entre 15 i 20 detencions més
Dimecres, 3 maig 2023 · 16:42 hores ActualitatSeguretatSocietat

L'inspector Manel Hermida dels Mossos d'Esquadra (dreta) i el sotscap de la Policia Local del Prat, Gustavo Molina, durant la roda de premsa que han ofert aquest matí a la comissaria del Prat.

Actualitat
Seguretat
Societat

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat han explicat avui en quina situació es troba la investigació oberta per cultiu de marihuana als Pisos Blancs de Sant Cosme, operació que continua oberta i que podria acabar amb entre 15 i 20 detencions més, així com noves intervencions en habitatges. L’objectiu és acabar definitivament amb aquesta “factoria” de cultiu de marihuana que funcionava a ple rendiment des de feia temps i que era gestionada per dos clans familiars.

Detinguts amb molts antecedents

El gran dispositiu desplegat la setmana passada va acabar amb l’entrada a 16 pisos de tres escales, cinc homes i una dona detinguts i la confiscació de 12 plantacions de marihuana (2.700 plantes). Les sis persones detingudes fins ara acumulen 57 antecedents policials per drogues.

En un dels habitatges hi vivien dues famílies, una de les quals ha estat reallotjada, mentre que l’altra ho ha refusat. S’està investigant si aquestes famílies tenen alguna vinculació amb les plantacions.

A banda de les plantes, als pisos intervinguts també es van trobar 1.605 € en metàl·lic, un subfusell airsoft, una pistola detonadora i uns 300 cartutxos d’escopeta.

L’electricitat d’aquests pisos estava connectada il·legalment a la xarxa general i es calcula que el frau elèctric arriba als 212.000 € el darrer any, l’equivalent a 174 famílies. L’aigua també la tenien “punxada”.

Investigació iniciada fa 6 mesos

La investigació es va iniciar el novembre de l’any passat quan la policia  van tenir coneixement que dos grups criminals havien tornat a instal·lar plantacions de marihuana en quatre pisos on anteriorment s’havia actuat policialment, ubicats al carrer Riu Anoia.

Abandonen plantes per evitar noves entrades

Hores després d’aquesta operació policial, líders comunitaris dels Pisos Blancs van demanar al veïnat que, per evitar noves entrades policials en habitatges, traguessin al carrer totes les plantes de marihuana que tinguessin, així com estris per al seu cultiu.

En total van aparèixer en contenidors de la zona 3.500 plantes més, que sumades a les 2.700 confiscades prèviament, haguessin assolit un valor de més de 2 milions d’euros en el mercat il·lícit. Segons els Mossos d’Esquadra, el destí d’aquesta marihuana era l’estranger.

Inhabilitació dels pisos

L’Ajuntament del Prat ha decretat la inhabilitació dels pisos intervinguts, amb l’objectiu d’impedir que es tornin a dedicar a la producció indoor de marihuana. L’entrada a aquests habitatges ha estat segellada amb formigó.

Aldarulls com a resposta a la intervenció policial

Com a resposta a l’operació policial, durant les passades nits de divendres i de diumenge, es van registrar diversos aldarulls i actes vandàlics, quan un grup de persones va llançar pedres contra les dotacions policials, taxistes i autobusos urbans. Fruit d’aquestes accions delictives va resultar ferit lleument un dels conductors d’un bus, i cremats contenidors i vehicles.

Els Mossos d’Esquadra han reforçat durant aquestes setmanes la vigilància per tal de garantir la protecció de tots els serveis i han obert una investigació per identificar i detenir els autors dels fets.