Àngela Jové, el Rotary Club, Anna García i l’Associació Esportiva Prat, Premis Ciutat del Prat 2023

Els Premis Ciutat del Prat es van lliurar s’han entregat el divendres 28 d’abril al Teatre L’Artesà en un acte transmès per elprat.tv i que va comptar amb l’actuació de la Big Band de l’Escola d’Arts en Viu
Dimarts, 2 maig 2023 · 09:27 hores ActualitatSocietat

Actualitat
Societat

El Teatre L’Artesà va acollir, el 28 d’abril, la gala de lliurament dels Premis Ciutat del Prat 2023. Van rebre el guardó dues persones i dues entitats de la ciutat: Àngela Jové Puigventós, el Rotary Club del Prat, Anna García Moreno i l’Associació Esportiva Prat.
L’acte va ser emès en directe per elprat.tv i va comptar amb l’actuació de la Big Ban, de l’Escola d’Arts en Viu del Prat.
Aquests premis, que se celebren des de 2009, tenen com a objectiu distingir persones i entitats pratenques que, per la seva dedicació, han contribuït a fomentar valors com la llibertat, la solidaritat o la igualtat; han afavorit el progrés de la societat; han destacat en l’àmbit de la cultura, l’esport o altres activitats; han desenvolupat una trajectòria exemplar; o han contribuït a projectar i donar prestigi a la ciutat.
El jurat dels premis l’ha integrat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, les persones portaveus dels cinc grups municipals i sis representants de la ciutadania. Els guardons consisteixen en una peça artística i un diploma.

• Àngela Jové Puigventós
Guardonada per la seva trajectòria com a actriu i per la seva contribució a la vida cultural de la ciutat. Va iniciar la seva trajectòria artística l’any 1974 en teatre, cinema i televisió. Formada a l’Institut del Teatre, ha treballat en diferents grups de teatre independent. És membre del Teatre Kaddish i del Teatre Lliure. Així mateix, és autora del llibre de poesia Jo em despullo i és professora de dicció catalana i veu.

• Rotary Club del Prat de Llobregat
Guardonat per la seva aportació altruista a la comunitat i pel seu compromís solidari amb els col·lectius més vulnerables. Entitat fundada l’any 1991, que entre els seus valors té la companyonia, la integritat, la diversitat, el servei i el lideratge. Treballa en l’àmbit social, cultural i benèfic a favor de la gent gran, la joventut i, en especial, les persones més vulnerables. Entre les accions més destacades que du a terme, destaquen les beques a estudiants que comencen la Universitat, la festa anual dels Reis d’Orient de la Residència Penedès o el lliurament de la Placa Rotària.

• Anna Garcia Moreno
Guardonada per la seva contribució a l’educació en valors en el temps de lleure a través de l’activitat sociocultural a la nostra ciutat. Fundadora de la companyia Els Bitxos l’any 1995. Ha cursat estudis com a educadora social, monitora de temps lliure i dinamitzadora sociocultural, tasca a la qual ha dedicat tota la seva vida. Durant tot l’any fa tallers a biblioteques i centres cívics i educatius, i quan acaba el curs escolar organitza Casals d’Estiu per a infants i adolescents. És cofundadora del canal de Youtube “Mis cuentos preferidos”.

• Associació Esportiva Prat
Guardonada per la seva dilatada trajectòria en l’àmbit de la competició i de la promoció del futbol base, i per la seva contribució a l’educació en valors i a la lluita contra l’exclusió social a través de l’esport. Entitat esportiva sense ànim de lucre fundada l’any 1945 amb l’objecte social de promocionar el futbol al Prat. En la seva llarga trajectòria de 78 anys ha esdevingut un referent dins del teixit associatiu de la ciutat i, en l’actualitat, compta amb una massa social de més de 600 socis i sòcies. El seu projecte esportiu inclou l’organització i el desenvolupament d’activitats esportives, entre les quals destaca la promoció del futbol base com a instrument de l’educació en valors, la lluita contra l’exclusió social i el foment dels hàbits de vida saludable. Compta amb més de 400 esportistes i el seu equip sènior, actualment a la segona REF, va arribar a assolir la segona divisió B la temporada 2012/2013.

Vídeo complet de l’acte: