Gran intervenció policial a Sant Cosme contra el conreu de marihuana en pisos

Es tracta de l'operació policial més important a la ciutat amb entrades a 16 pisos de tot un bloc. Fins ara, hi ha cinc detinguts i dues persones investigades. A més, com a mesura inèdita, s'ha posat formigó als pisos per evitar noves ocupacions
Dimecres, 26 abril 2023 · 12:29 hores ActualitatSalutSeguretat

Actualitat
Salut
Seguretat

A les sis del matí d’avui s’ha iniciat un dispositiu policial amb més de 200 agents dels Mossos d’Esquadra a la zona de Sant Cosme coneguda com a Setena Fase o Pisos Blancs, al carrer del Riu Anoia.

La policia ha entrat amb ordre judicial a 16 en els quals se sospitava que hi ha plantacions de marihuana. En total hi ha hagut cinc persones detingudes i dues investigades per tràfic de drogues i per defraudació del fluid elèctric, que entre demà i divendres passaran a disposició judicial. S’han desmantellat més d’una desena de plantacions de marihuana.

En l’operatiu també hi han participat tècnics d’electricitat que han desconnectat els punts de llum que els narcotraficants havien punxat de manera il·legal i perillosa per poder tenir electricitat per il·luminar les plantacions.

Aquesta operació -la més important a la ciutat pel nombre d’entrades, fins a 16 pisos de tot un bloc- és una més de les que porten fent els Mossos, en cooperació amb la Policia Local del Prat, en el marc de la cooperació reforçada per lluitar contra aquest fenomen que es va acordar a la junta de seguretat local.

Formigó contra l’ocupació

Amb l’objectiu d’evitar noves ocupacions, l’Ajuntament ha prés la mesura administrativa de formigonar els diferents immobles implicats en l’operació. Una mesura que s’ha executat al llarg d’aquesta mateixa tarda i que és, segons fonts municipals, inèdita al Prat i que utilitza eines jurídiques pioneres a Catalunya.

Podeu veure les imatges a elprat.tv: