El Prat avança la temporada de platja a principis de maig

Dimecres, 19 abril 2023 · 10:45 hores ActualitatEconomiaSocietat

Actualitat
Economia
Societat

La platja del Prat es prepara per a una nova temporada de bany, que enguany arrencarà ben aviat, el 6 de maig vinent. Un dels elements més importants per garantir unes condicions adients és l’aportació anual de sorra que fa el Port de Barcelona per compensar, en part, la regressió de la platja, problemàtica recurrent del nostre litoral. S’espera que enguany l’aportació arribi la tercera setmana de maig, gairebé un mes abans del que ha estat habitual els darrers anys. La zona més afectada per la regressió costanera és la platja de Can Camins, davant del Centre Municipal de Vela.

Ingent pèrdua de sorra

Segons els últims estudis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es perden 160.000 metres cúbics anuals de sorra al delta del Llobregat i les platges del litoral metropolità sud retrocedeixen un metre de mitjana anual.

Autobús, socorrisme i altres serveis

Ja fa dies que està en marxa l’autobús que connecta el nucli urbà del Prat amb la platja durant els caps de setmana.

Pel que fa a l’inici de serveis com el de socorrisme, Policia Local i aparcaments, enguany s’avançaran i arribaran el primer cap de setmana de maig, també en horari de cap de setmana fins al mes de juny.

Pel que fa als aparcaments, se seguirà el sistema dels darrers anys, amb bosses d’aparcament reservades per a pratencs i pratenques. També es posaran en marxa els aparcaments vigilats per a bicicletes.

Tres guinguetes

Pel que fa a les guinguetes, enguany hi haurà 3, que encara es troben en procés de licitació i adjudicació. Està previst que puguin obrir a mitjans de maig.

Augment de visitants

La platja del Prat manté un increment constant de visitants des del 2010. Precisament, de totes les platges metropolitanes de Barcelona, la platja del Prat és la tercera que més va incrementar la xifra de persones que les van visitar l’any passat, amb més de 780.000 usuaris, gairebé 255.000 més que el 2018, segons un estudi fet per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

Entrevista a la ràdio

Tot seguit podeu escoltar una entrevista a Pau Esteban, cap de medi ambient de l’Ajuntament, al magazine matinal Planeta Prat d’elprat.ràdio: