L’AE Prat supera el Formentera i s’aferra a la lluita per la permanència

L'AE Prat venç i convenç quan més ho necessita / Padilla, al primer temps, i Albert Martí, al segon, donen el triomf als potablaves, que mantenen distàncies amb playout i salvació
Dilluns, 17 abril 2023 · 10:32 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

AE PRAT 2 – FORMENTERA 1
(Padilla, 18′; Albert Martí (60′) / Markusš (94′)

Prat: Craviotto; Valentín, Pau Rosales, Martos, Adri Rivas; Padilla, (Adri Díaz, 75’) Uri, Àlex Pla; Mousa (Coro, 67’) , Salvans (Dani Molina, 85’), Albert Martí (Aliou, 67’)
Formentera: Óscar Santiago; Iván Alonso, Algisí, Mendinueta, De las Marinas; Celihueta (Ngoya, 79’), Ballardo (Marc Grau, 75’); David Díaz, Nando Quesada (Salinas, 64’), Ekiza (Kepa Vieites, 64’); Górriz (Markusš, 75’)

Lou Ballano, col·legi aragonés. Amonestà Padilla, Coro i Salvans (Prat); Mendinueta, Celihueta, Marc Grau (Formentera)
Municipal Sagnier, uns 500 espectadors.

L’AE Prat s’ha retrobat amb la victòria, altre cop quan més ho necessitava. Els potablava han superat el Formentera per 2-1 en una de les actuacions més solvents de la temporada. El gol de Padilla en una acció a pilota aturada vora l’equador del primer temps va donar tranquil·itat, i el d’Albert Martí a l’hora de joc va pràcticament encarrilar l’eliminatòria. El Formentera va retallar distàncies a la penúltima jornada de partit, una diana que dona el goalaverage particular als balears.

L’AE Prat, amb la principal novetat d’Adri Rivas al lateral dret (Sergi Benítez va caure lesionat durant la setmana), va dur la iniciativa al llarg de la primera meitat i va provocar els primers avisos: una centrada que es va passejar per l’interior de l’àrea i una rematada de Valentín que va acabar en córner després d’un rebot. Als 18 minuts, en un enviament a pilota aturada, Padilla va atacar la bola al primer pal per sorprendre Óscar Santiago amb una rematada de cap forta i anotar el 25è gol amb la samarreta blanquilla. L’1-0 va refermar un Prat que ja de per si estava fent un partit molt segur. Amb tot, el Formentera va gaudir d’opcions, especialment una rematada franca d’Algisí que va refusar Àlex Pla.

Confirmació a la segona meitat

A la represa es van veure més alternatives, especialment en un tram on el partit es va escalfar, entre d’altres, per una acció on Mendinueta hauria d’haver vist la segona groga. Óscar Santiago va aturar un cop de cap i Iván Alonso ho va provar amb una rematada que va marxar ben alta. Gairebé l’ocasió més clara del Formentera va arribar sense que cap jugador visitant hi participés: una cessió de Pau Rosales es va enverinar i Craviotto la va refusar in extremis, amb el cap, estirant-se en planxa.

Just després va arribar el segon: en una pilota llarga de la defensa pratenca per banda dreta, Salvans està murri i toca la pilota amb el cap per avançar-se a Iván Alonso, condueix en un 3 contra 2, envia la passada de la mort a Mousa, que remata a boca de gol. Óscar Santiago és capaç de refusar en primera instància, però el rebot se’l queda un Albert Martí que introdueix la pilota al fons de la xarxa. Amb encara mitja hora al davant, el Formentera va cercar, sense gaire èxit, el camí cap al 2-1: Diego Díaz i Kepa van posar a prova Craviotto, que va refusar ambdues accions. Ja a falta de 20 segons per al final, Markusš va aprofitar una pilota llarga per plantar-se sol davant Craviotto i superar-lo amb una rematada rasa.

DECLARACIONS POSTPARTIT:

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat:

Albert Martí, jugador de l’AE Prat:

L’AE Prat organitza un autocar per al partit a Manresa

L’AE Prat és 14è una jornada més, ara amb 34 punts, en una jornada on Olot, Lleida Esportiu i Alzira també han guanyat. Per tant, el Prat continua a 2 punts del playout i a 3 de la permanència directa. Aquesta setmana visita el Congost de Manresa (dissabte, 18:00) i el club organitza un desplaçament per viure el partit a la capital del Bages (viatge i entrada) per 25€.