El Parc Agrari senyalitzarà la prioritat dels vehicles agrícoles als camins

Es vol millorar la convivència entre l'activitat pagesa i la lúdica
Dijous, 13 abril 2023 · 11:36 hores ActualitatAgriculturaCarxofa Prat

Actualitat
Agricultura
Carxofa Prat

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat ha decidit introduir senyalització horitzontal a diferents camins asfaltats de l’àmbit del parc per indicar que els vehicles agrícoles hi tenen prioritat de pas. Es tracta d’una prova pilot consensuada amb els ajuntaments -entre els quals el del Prat- i la pagesia en el marc dels Consells Agraris Municipals.

L’objectiu d’aquests senyals és remarcar la prioritat dels vehicles agrícoles, com tractors o camionetes, als camins del Parc Agrari, per millorar la convivència entre activitat agrària i ús públic. Els pagesos es queixen sovint que tenen problemes per circular pels camins arran de l’elevat volum de persones que van a peu on en bicicleta i que, de vegades, desconeixen que la principal funció d’aquests camins no és el lleure, sinó l’activitat agrària.

La senyalització es farà en camins dels termes municipals del Prat, Gavà, Viladecans, Sant Boi, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Cervelló.