Convocades quatre jornades de protesta de taxis a l’aeroport contra l’intrusisme laboral

Interior ha denunciat 89 conductors pirata des de principis d’any
Dimecres, 12 abril 2023 · 09:26 hores ActualitatEconomiaOcupació

Actualitat
Economia
Ocupació

El sindicat Élite Taxi ha convocat quatre jornades de protesta de taxis a l’aeroport del Prat del 17 al 20 d’abril contra l’intrusisme laboral de conductors pirata o sense llicència que capten passatge. Ja fa setmanes que els taxistes alerten d’aquesta situació i critiquen Aena, la direcció de l’aeroport i el Departament d’Interior de la Generalitat per, segons ells, no actuar-hi.

Segons ha anunciat el portaveu del sindicat, Tito Álvarez, el dia 17 faran una acció sorpresa al vestíbul de la T1, el 18 faran una xiulada, el 19 una marxa lenta per col·lapsar les dues terminals i el 20 decidiran si traslladen les protestes a Barcelona.

Patrulles de taxistes fan fora els intrusos

Els taxistes s’han organitzat en patrulles i asseguren que han fet fora 45 conductors pirata que operaven il·legalment a la T1. El sindicat estima que els taxis falsos, normalment cotxes particulars, fan de 800 a 1.000 serveis diaris a l’aeroport.

Élite Taxi també reclama la millora de la senyalització per arribar als taxis, un estand informatiu i avisos informatius per megafonia.

Interior assegura que denuncia els conductors pirata

El Departament d’Interior ha inspeccionat 588 taxis a l’entorn de l’aeroport entre els mesos de gener i març del 2023, dels quals ha sancionat 89 conductors que operaven de forma il·legal amb vehicles particulars. El d’Interior, Joan Ignasi Elena, assegura que els controls de les unitats de Trànsit dels Mossos d’Esquadra “donen resultats” i ha deixat la porta oberta a ampliar els controls.