El CB Prat tanca la lliga regular amb una nova victòria, 68-75, a la pista del Benicarló

L'equip pratenca prepara ara l'inici de la final de la LEB Plata davant el Tizona Burgos
Dimarts, 11 abril 2023 · 13:23 hores BàsquetEsportsGeneral

Foto d'arxiu

Bàsquet
Esports
General

CB BENICARLÓ 68 – 75 CB PRAT

La lliga regular a la LEB Prat ja ha finalitzat i el Club Bàsquet Prat l’ha acabat amb regust dolç, sumant la 22a victòria de la temporada, la 14a seguida en el que és la millor dinàmica de resultats de la temporada de qualsevol equip de la categoria.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

El conjunt pratenc va derrotar, en un partit molt complicat, al Benicarló a domicili per 68 a 75. Un enfrontament on es va notar que el Prat arribava a la darrera jornada de lliga sense la tensió competitiva d’haver-se de jugar la victòria, mentre que els castellonencs, ja sigui pel fet de jugar a casa amb una afició entregada al seu equip i jugar-se la tercera plaça a la classificació, van ser un rival incòmode. Al tram final del primer període el Prat va poder agafar distàncies al marcador per acabar amb 11 d’avantatge (13-24). Diferència que es va ampliar més en el segon quart per deixar el resultat al descans en 27 a 43. El partit semblava que anava en la direcció de les darreres setmanes on el Prat dominava de forma incontestable al rival, però la segona part l’equip va anar a menys i l’avantatge es va anar reduint de mica en mica, sobretot en l’últim parcial on el Benicarló va arribar a enganxar als pratencs. Al final l’aportació important de Buljan i Smallwood va ser clau per acabar de tancar la 22a victòria de la temporada.

Tomislav Buljan va ser escollit com el jugador més valorat del partit amb 12 punts, 8 rebots, 3 assistències i 17 de valoració, però també va destacar la solvència del francés Thomas Smallwood, màxim anotador de l’enfrontament amb 18 punts o la bona actuació d’un Diamond Onwuka que, per primera vegada, va ser titular i va ser un dels jugadors amb més minuts a pista.

El moment més dolç de la temporada

Acaba la lliga regular amb el CB Prat com a campió amb un balanç de 22 victòries i només 4 derrotes, una dinàmica en positiu que ha arribat a les 14 victòries consecutives, fet que significa la millor ‘ratxa’ de resultats de tota la lliga (més d’una volta seguida guanyant). El Menorca ha acabat segon classificat i el Benicarló s’ha fet amb la tercera plaça en detriment del Sant Antoni d’Eivissa que ha estat quart. La resta d’equips classificats pel play-off d’ascens en la conferència est són: el Palma, el Cornellà, el Cartagena, l’Horta Godella i el Gran Canària. Mentre que en la conferència oest el campió ha estat el Tizona Burgos i els equips que disputaran les eliminatòries seran: el Clavijo, Zornotza, Navarra, Algecires, Ponferrada, Zamora, La Roda i l’Enrique Soler de Melilla.

Arrenca ja una setmana clau per la temporada del CB Prat amb la final de campions de la LEB Plata per determinar una plaça d’ascens a la LEB Or i l’inici, paral·lelament, dels vuitens de final del play-off. L’equip pratenc arriba a l’inici de la final en tendència positiva i amb bones sensacions de cara a l’anada de la final que es disputarà aquest proper diumenge al pavelló Joan Busquets. Un CB Prat que afrontarà la final amb una nova incorporació a la plantilla. A falta de l’anunci oficial del club, Albert Cañellas podrà comptar amb l’aler bosnià Nedim Dedovic, procedent del Morón.

FINAL DE CAMPIONS LEB PLATA

Anada: CB Prat – Tizona Burgos, diumenge 16 d’abril a les 18.00, pavelló Joan Busquets

Tornada: Tizona Burgos – CB Prat, diumenge 23 d’abril a les 12.00, polideportivo El Plantío

Pots consultar les eliminatòries de vuitens de final del play-off clicant aquí.

DECLARACIONS POSTPARTIT DELS PROTAGONISTES

Albert Cañellas, entrenador CB Prat

Diamond Onwuka, jugador CB Prat

Alberto Martín, jugador CB Prat