Derrota dura d’una AE Prat que afronta cinc finals per la permanència

El conjunt pratenc perd al camp de la Penya Deportiva per 4 a 1 i entra en una delicada situació en la recta final del campionat
Dimarts, 11 abril 2023 · 12:30 hores EsportsFutbol

Foto d'arxiu

Esports
Futbol

PENYA DEPORTIVA 4 – AE PRAT 1

Penya Deportiva: Edu Frías; Ton Ripoll. Miranda, Estellés, Cámara (Goyo, 46’), Samu Vázquez; Cristeto (Lolo, 80’), Jofre Cherta, Roger Colomina (Barrero, 80’), Marc Fraile (Montero, 60’), Loren (Chema Moreno, 60’)
Prat: Craviotto; Valentín, Pau Rosales, Martos, Sergi Benítez (Coro, 61’); Uri (Adri Díaz, 73’), Àlex Pla, Dani Molina (Mousa, 73’); Adri Rivas (Miguel Fernández, 83’), Salvans, Albert Martí (Aliou, 73’)

García Acosta, col·legi murcià. Amonestà a Uri, Coro i Miguel Fernandez i expulsà Pau Serret (fisioterapeuta de l’AE Prat)
Municipal de Santa Eulària: uns 200 espectadors. Abans del partit, servei d’honor de la cantant Massiel, en homenatge al 55è aniversari de la seva victòria al Festival de la Cançó d’Eurovisió.

L’AE Prat s’ha endut una dura derrota del darrer desplaçament insular de la temporada. L’equip potablava, a diferència de les darreres jornades, no s’ha trobat còmoda i s’ha vist superat per una Penya Deportiva implacable que retalla distàncies amb el líder. L’1-0, just a la darrera jugada de la primera meitat, semblava psicològic, però el Prat ha estat capaç d’empatar a l’hora de partit per després encaixar-ne dos pràcticament consecutius i perdre pràcticament qualsevol opció al matx.

La Penya s’imposa en una primera part incòmode pel Prat

Voluntàriament o obligat per les virtuts d’un rival d’entitat, el Prat va centrar el seu treball en l’ordre i la intenció d’impedir que la Penya Deportiva (que va canviar aquesta setmana a un esquema de 3 centrals) trobés espais per dins. I realment ho va aconseguir durant els primers 20 minuts, on, a manca d’ocasions rellevants, els potablava fins i tot van tenir un grapat de còrners i algun dels apropaments més perillosos.

Els de Manolo González, però, van anar millorar amb els minuts, i a partir de l’equador d’aquest primer temps, les ocasions es van succeir una rere l’altra a la porteria pratenca: Ton Ripoll, amb una centrada-xut allunyada de porteria, i Loren, amb una pilota que escopiria Valentín dins de l’àrea petita, donarien els primers ensurts. A la mitja hora, Craviotto realitzaria una de les aturades de la temporada en refusar una rematada a boca de canó de Fraile, que després del porter potablava, tocaria en el pal. Un cop de cap centrat de Dani Molina seria el parèntesi de l’empenta eularienca, que va trobar premi a la darrera jugada de la primera meitat: Roger Colomina, ja en posició franca, habilitaria a l’esquerra a un Marc Fraile que va batre Craviotto amb un llançament creuat.

Desfeta després de l’empat

La reacció pratenca no va ser del tot immediata, i de fet, va ser la Penya Deportiva qui va arrencar millor a la represa. El Prat, però, va tractar de ser més agressiu, amb i sense pilota, i va gaudir del tram de partit més inspirat. Àlex Pla va culminar una bona jugada col·lectiva amb una rematada alta, i vora l’hora del xoc, una centrada de Dani Molina impacta en el braç de Jofre. Penal. Salvans assumeix la responsabilitat i supera Edu Frías amb un llançament ajustat que el meta local, en una gran estirada, està a prop de refusar.

Amb l’empat, el partit va acabar d’embogir, i el Prat, que tractava d’incrementar l’ofensiva, va pagar molt cares les pèrdues i el anada-tornada: en una d’aquestes accions, només 5 minuts després de l’empat, Roger Colomina va conduir sense oposició i va connectar una espectacular fuetada des del balcó de l’àrea. Incontestable 2-1 que va suposar una llosa inassumible per a un Prat que a partir d’aquí ja perdria qualsevol robustesa defensiva.

Altre cop, 5 minuts després, Samu Vázquez (perill constant) va assistir en safata al ‘chino‘ Montero per fer valdre la llei de l’ex i gairebé enllestir el partit. I així com va venir el tercer, una estona més tard arribaria el quart, amb una altra passada de la mort enllestida per un català, en aquest cas, Ton Ripoll. El Prat, amb tot, no va deixar de banda la recerca del segon gol, que va estar a punt d’arribar en sengles rematades de Pau Salvans i Valentín, en aquesta última, amb aturada de mèrits d’Edu Frias.

Entrada gratuïta al Prat – Formentera

Les derrotes de Lleida i Alzira redueixen l’impacte d’una jornada que pot haver acotat la permanència a una lluita de 4 equips. L’AE Prat és 14è amb 31 punts, a 2 punts del playout i a 3 de la permanència directa. Aquesta setmana el conjunt potablava rebrà (diumenge 16, 12:00) el Formentera en un partit que serà d’entrada lliure per tots els i les aficionades potablava.

DECLARACIONS POSTPARTIT DELS PROTAGONISTES

Pedro Dólera, entrenador AE Prat

Albert Martí, jugador AE Prat

Guillem Corominas, jugador AE Prat