L’AE Prat suma un empat agredolç davant el Valencia Mestalla

Dilluns, 3 abril 2023 · 09:00 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

AE PRAT 0 – VALENCIA MESTALLA 0

Prat: Craviotto; Valentín, Pau Rosales, Martos, Sergi Benítez; Uri (Adri Díaz, 89′), Àlex Pla, Dani Molina (Padilla, 79′); Adri Rivas (Coro, 79′), Salvans, Albert Martí (Aliou, 70′)
Valencia Metalla: Bernad; Iván Muñoz, Facu González, César Tàrrega, Carlos Alemán (Rubén Iranzo, 90′); Adri Gómez, Esquerdo, Pablo Gozálbez (Gustavo Maia, 82′), Diego López (Yellu, 82′), Inoussa (Rodrigo, 62′), Alberto Marí (Martín Tejón, 82′)

Baiges Dones, col·legi aragonès: amonestà Salvans i Uri (Prat); Diego López, Adri Gómez, César Tàrrega, Facu González i Esquerdo
Sagnier, uns 400 espectadors. Els jugadors del Prat van sortir al camp amb una samarreta en suport a Yaya Sidibé, operat aquest dimarts.

Jugadors i públic del Sagnier van marxar neguitosos després de veure com l’1-0 va estar a punt de ser realitat al temps d’afegit. El conjunt pratenc ha aconseguit un empat a zero davant el Valencia Mestalla, el tercer de consecutiu contra un rival de play-off. Un Prat que ha sumat per quarta setmana consecutiva i que només ha encaixat un gol en els darrers 360 minuts, però les exigències classificatòries són tan altes que ni tan sols el darrer mes, de reacció i mèrits inqüestionables sota un calendari infernal, fan que l’equip surti del descens.

L’AE Prat va tornar a demostrar que sovint és més capaç de fluir quan s’enfronta als ‘grans’ de la categoria i va tractar al Mestalla com a un igual. El repartiment de fases de domini i aproximacions va ser constant a la primera meitat. L’avís més matiner va ser pratenc: una recuperació de pilota d’Albert Martí va acabar amb una passada enrera del ’17’ cap a Dani Molina, però el seu xut va topar en César Tàrrega. El Mestalla va reaccionar, i durant uns minuts va protagonitzar el perill: Diego López, en acció individual va arribar fins la cuina, pero la seva passada de la mort no va trobar rematador, i una volea llunyana de Pablo Gozálbez marxaria ben alta. El Prat va recuperar terreny als darrers minuts del primer temps, i César Tàrrega va tornar a interposar-se en una rematada franca, en aquest cas de Valentín des de la frontal.

El Prat, a per més a la segona meitat

Als primers minuts de la represa ambdós equips van tenir les millors ocasions del partit: en una transició valencianista, Inoussa dins l’àrea, xutava després de retallar, però el llançament no va sorprendre Craviotto. Pràcticament a l’acció posterior, Salvans va rebre al lateral de l’àrea i va girar sobre si mateix per remuntar línia de fons. La seva passada va ser taponada per Bernad, i cap jugador del Prat va poder caçar el parell de rebots dins l’àrea que hi va haver.

Amb el pas dels minuts, el Prat va ser capaç de trobar més l’esquena de la línia defensiva valencianista i ambdós equips van estirar-se. Àlex Pla va estar ben a prop d’anotar un golàs amb un llançament des de mitjana distància que l’efecte va enviar ben a prop de l’escaire, i César Tàrrega va enviar fregant el pal una testarrada en un còrner. Ja al temps d’afegit arribaria la ocasió, en majúscules, del partit: una pilota filtrada deixava a Salvans i Àlex Pla a la frontal de l’àrea amb un únic central i Bernad com a obstacles. Salvans la va passar a Àlex Pla, i la rematada va ser aturada per un salvador Bernad.

L’AE Prat és 14è amb 31 punts, a 2 del playout i a 3 de la permanència directa. Aquesta setmana es desplaça a l’illa d’Eivissa per jugar (diumenge, 12:00) al camp de la Penya Deportiva.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat