El Prat inaugura una escultura al·legòrica de Garrovillas

El cap de setmana del 2 i el 3 de febrer es farà una nova trobada d’agermanament a la localitat extremenya
Dilluns, 3 abril 2023 · 10:55 hores ActualitatArt i dissenyCultura

Escultura que representa la plaça major de Garrovillas.

Actualitat
Art i disseny
Cultura

El cap de setmana del 2 i el 3 de febrer de l’any vinent es produirà un nou episodi d’agermanament entre el Prat i Garrovillas, amb el desplaçament d’una expedició de ciutadans pratencs a la localitat extremenya, coincidint amb les festivitats de San Blas (Sant Blai). Serà el primer agermanament després d’una dècada sense celebrar-ne cap.

L’anunci oficial s’ha realitzat aquest divendres l’acte de inauguració d’una escultura als jardins de Garrovillas, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Garrovillas de Alconétar, Elísabeth Martín Declara, i de l’alcalde del Prat, Lluis Mijoler.

La batllessa va visitar prèviament la Casa de la Vila del Prat i el Centro Extremeño Ruta de la Plata. Al vespre, amb la presència d’un bon de ciutadans, entre ells alguns dels impulsors de l’agermanament, com Teófilo Domíngez Declara, es va fer el descobriment l’escultura, obra de Fernando Domínguez, que reprodueix el plànol de la plaça major de Garrovillas.

La jornada va comptar amb la participació d’entitats populars de la ciutat com la Colla Dansaire Picacrestes del Prat o la Colla Castellera del Prat, que va enlairar les banderes dels dos municipis.

L’agermanament amb Garrovillas de Alconétear es remunta a l’any 1996 i, des d’aleshores, s’han celebrat diversos actes per aprofundir en la unió entre els dos municipis, una unió, que ara, es pretén revitalitzar​.