El CB Prat es proclama campió del grup Est per la porta gran (93-73)

El CB Prat aconsegueix el seu primer campionat a lligues LEB en superar clarament Sant Antoni (93-73) // Els potablava s'enfrontaran a Tizona en l'eliminatòria de campions
Dilluns, 3 abril 2023 · 10:52 hores BàsquetEsports

Bàsquet
Esports

CB PRAT 93 – SANT ANTONI 73

No podia ser de cap altra manera que exhibint-se. El CB Prat ha assolit el campionat de la conferència Est de LEB Plata amb una nova victòria, la 13a consecutiva, amb què tanca una lliga regular perfecta a casa. L’equip d’Albert Cañellas va haver de refer-se d’un mal inici (5-18) per acabar superant a un dels galls de la categoria amb certa comoditat. El CB Prat s’enfrontarà al Tizona de Burgos en una eliminatòria a doble partit (14 i 22 d’abril) per decidir quin és el primer equip que assoleix l’ascens a Or.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

L’inici del CB Prat no va ser precisament senzill. Els locals van encadenar pèrdues i desajustos defensius als primers minuts i Sant Antoni no ho va desaprofitar (0-9). Els balears, que arribaven encara amb opcions de ser campions, van saber gestionar les primeres modificacions de rumb d’un Prat que no trobava la manera d’encistellar ni d’evitar el joc dels homes de negre malgrat pujar l’agressivitat a pista. Liderats per uns bons primers minuts d’Aleix Haro i l’experiència de Jordi Grimau, els evissencs van arribar a guanyar de 13 (5-18) a 3 minuts del final del primer quart.

La ‘broma’, però, s’acabaria aquí: els potablava van ser capaços de redreçar l’escenari i dominar per sempre més el matx: els importants punts de Suurorg, l’encert triplista i el creixement en defensa van ajustar el partit (20-21) en poc més de 4 minuts. Sant Antoni va ser capaç de frenar momentàniament l’empenta del Prat (24-28), però a l’equador del segon parcial arribaria la versió més imparable, amb un 13-0 de parcial (37-28) que començava a trencar el marcador. Just a l’inici d’aquesta ratxa, l’ex-pratenc Vinicius va rebre una tècnica que suposava la quarta personal, deixant tocat el joc interior visitant. Una doble acció de mèrit de Jordi Rodríguez (triple i recuperació) posava el 46-35 al descans.

El CB Prat ho deixa pràcticament enllestit sortint de vestidors

Les opcions que pogués tenir Sant Antoni de competir per la victòria se les va carregar el Prat amb una descomunal sortida de tercer quart. No és tant el 14-0 (60-35) per arrencar (com si fos poca cosa) com la sensació infal·lible que va transmetre un Prat que levitava sobre la pista sota el ritme anotador d’un Jofresa que va anotar 10 punts de manera pràcticament consecutiva i que va fer absolutament de tot al partit per endur-se un merescut MVP. Malgrat no anotar durant gairebé 6 minuts entre finals del tercer quart i l’inici del darrer, el CB Prat va ser capaç de fer que Sant Antoni no s’apropés gaire al marcador (74-56) en els moments més delicats de joc per acabar gaudint als minuts finals, amb minuts i dosis de protagonisme per a tothom.

PLAYOFF DE CAMPIONS:

CB Prat – Tizona -> diumenge 16, 18:00 Pavelló Joan Busquets
Tizona – CB Prat -> diumenge 23, 12:00 Polideportivo El Plantío

DECLARACIONS POSTPARTIT

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat

Quim Salvans, jugador del CB Prat

Gerard Jofresa, jugador del CB Prat

Robert Cosialls, jugador del CB Prat

REPORTATGE ELPRAT.TV