L’AE Prat remunta al camp de l’Ebro per agafar-se a la lluita per la permanència

L'AE Prat supera totes les adversitats i es desfà de l'Ebro en un duel fraticida / Els potablava guanyen a domicili 5 mesos després i avantatgen l'Ebro en 8 punts i average
Dilluns, 27 març 2023 · 12:00 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

EBRO 1 – PRAT 3
Javi Sánchez (27′) / Adri Rivas (36′), p.p. Javi Sánchez (75′), Aliou (90′)

Ebro: Edu Loscos; Marcén, Javi Duro, Jorge Adán, Xavi Manrique; David Sánchez, Ibra Camara (Iván Elena, 80′), Arasa, Javi Sánchez; Ramón López, Éder (Óscar Romero, 61′).
Prat: Craviotto; Valentín, Pau Rosales, Martos, Yaya (Sergi Benítez, 60′); Àlex Pla, Dani Molina, Miguel Fernández (Mousa, 86′); Adri Rivas (Coro, 80′), Pau Salvans, Albert Martí (Aliou, 80′)

Legarra Gorgoñon, col·legi navarrès. Amonestà a Xavi Manrique, Iván Elena i David Sánchez (Ebro); i a Salvans, Dani Molina, Yaya, Valentín, Àlex Pla i Coro
La Almozara, uns 150 espectadors.

Mentre les matemàtiques no indiquen el contrari, cap partit és realment a vida o mort, però el de l’AE Prat a Saragossa se li apropava molt. El conjunt potablava, amb nombroses absències (Yusef, jugador del filial, va completar la convocatòria), es va agafar a l’esperit combatiu i a l’energia que van aportar els menys habituals per aixecar el gol inicial ebrenc. En un duel de ‘pupes’ i de situacions límit, el macabre autogol de Javi Sánchez va empènyer el Prat, que va aprofitar els espais per sentenciar el duel al temps de descompte.

De la impotència a la revolució

L’Ebro va arrencar el partit amb una marxeta més, i gairebé al primer minut, Javi Sánchez va tenir una primera rematada a boca de gol que va marxar per sobre del travesser. L’AE Prat va necessitar un temps per a aprendre sobre la marxa i sobre la gespa com actuar amb l’inèdit mig del camp presentat. Prop dels 10 minuts, Albert Martí ho va probar amb una rematada que va marxar fora, i instants després, a la sortida d’una acció a pilota aturada, un parell de xuts des de la frontal van topar en jugadors rivals.

El partit, amb tot, anava i tornava amb el ritme propi de l’Almozara: pilotes aturades, serveis de banda, enviaments directes, centrades llunyanes i disputes constants. El gol no podia arribar de cap altra manera: als 27 minuts, una treta lateral ebrenca era pentinada al primer pal, i Javi Sánchez, de cop el bot i a la mitja volta, l’engaltava a la perfecció per posar el 1-0. Moment delicat per un Prat que va reaccionar ràpidament amb un seguit d’ocasions clares: en una falta lateral, Pau Rosales va creuar massa una rematada de primeres a la frontal de la petita i posteriorment Valentín va rematar prop per sobre del travesser.

Amb el Prat encoratjat, la igualada arribaria just després: Adri Rivas, des de la frontal, va enviar una gardela que va entrar a porteria en rebotar al pal. La diana no va fer més que refermar un Prat que a les acaballes del primer temps va seguir guanyant terreny. Un xut ras de Miguel Fernández aturat per Loscos va ser la darrera opció abans del descans,

Per un cop, la sort de costat

El frenesí amb què es va tancar la primera meitat no va tenir continüitat a la segona, i l’Ebro, a qui l’empat li valia de més aviat poc, va tractar de dur el partit novament als registres que més l’interessaven. Javi Duro va ser l’autor de la primera acció rellevant amb una falta rasa que Craviotto va aturar sense més problemes. A l’hora de joc, Yaya va haver de ser substituit per una lesió que apunta a ser greu, i superat l’equador de la segona meitat, Ramón López va tractar de sorprendre amb un llançament ajustat al pal curt que Craviotto, amb una reacció ràpida va enviar a córner.

Al minut 75 va arribar la jugada que dinamitaria l’encontre: una centrada des de la dreta que no troba rematador, i que Javi Sánchez, intentant refusar just després de bot, acaba enviant un misto en direcció contrària que rebota al pal i entra. Jugadors d’ambdós equips van intentar consolar el ‘7’ arlequinat, que havia estat fins llavors un dels jugadors més destacats del partit, va encarnar la crueltat d’un Ebro que, com el Prat, ja n’ha viscudes unes quantes d’aquest tipus enguany.

L’Ebro, trencat anímicament, va tractar de cercar el gol amb l’empenta i l’instint com a arguments, i les seves opcions va tenir, i Craviotto va salvar una rematada de Javi Sánchez. El Prat va acabar defensant-se amb 10, amb Dani Molina fora de combat per un cop de calor, però en una de les darreres jugades dels 7 minuts d’afegit va trobar la tranquilitat definitiva: pilota directa des de porteria que Aliou baixa, i en una paret amb Salvans, el malià es va plantar sol davant Loscos per superar-lo amb una pilota entre les cames i anotar el seu primer gol amb la samarreta del Prat.

Cop sobre la taula d’un Prat que guanya 7 partits després i que deixa molt tocat el seu rival. Amb aquesta victòria, el conjunt potablava és 14è amb 30 punts, 2 punts per sota del playout i a 3 de la permanència directa. Aquesta setmana (diumenge, 18:30) juga davant el Valencia Mestalla al Municipal Sagnier, amb la previsió de recuperar els 4 jugadors sancionats.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat