El CB Prat no troba rival (101-71) i és a un pas de certificar la primera plaça

El CB Prat es mostra implacable una jornada més i fa un pas de gegant en la lluita per la primera plaça
Dilluns, 27 març 2023 · 10:39 hores BàsquetEsports

Bàsquet
Esports

CB PRAT 101 – CB CORNELLÀ 71

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

Al CB Prat continua sense tremolar-li el pos i avança amb pas ferm. L’equip d’Albert Cañellas ha obtingut la 12ª victòria consecutiva i manté el ple de triomf al Joan Busquets. Davant un perillós Cornellà (que arribava, això sí, amb 2 absències de pes com les de Sergio Pino i Àlex Llorca), el CB Prat va tornar a demostrar un arsenal d’arguments pràcticament imbatible per quedar-se a una victòria de la classificació per a l’eliminatòria de campions.

Cabal ofensiu que gaudeix el Joan Busquets

El nivell que ha mostrat l’equip al seu feu és tan alt que el primer minut de partit, erràtic (0-4), en ser tant poc habitual, podria haver despertat certa preocupació. La resposta local va servir per neutralitzar (11-11) la possible escapada d’un Cornellà que va ser agressiu en la pressió, tractant de desnaturalitzar el joc d’un Prat que ja als darrers minuts de primer quart va començar a brillar, amb destacada aportació de Jordi Rodríguez. Els potablava sumaven, ja fos a les bones (bàsquets) o a les dolentes, (el Prat va arribar a llançar 42 tirs lliures durant el partit), i ja no van trobar aturador.

El CB Prat va arribar al final del primer quart amb un marge relativament important (31-22) que augmentaria als primers compassos del segon quart fins als 15 punts (41-26). Cornellà s’agafava al partit amb els bons minuts de Raimon Carrasco i Oliver Bieshaar, però que no trobava la manera de desactivar l’atac pratenc i continuava carregant-se de personals. A temps de descans la renda es matenia (49-34) als 15 punts.

Tendència alcista al segon temps

No es va conformar el CB Prat amb el domini aconseguit als primers 20 minuts i va anar per més: un parcial de 13-2 a mitjans del tercer quart va dur els locals a la màxima renda (71-48), que van ser capaços de gestionar la renda durant la resta del tercer quart, on s’arribaria amb un +19 (78-59). Al darrer quart ja es va veure un joc un pèl més relaxat, amb més imprecisions, especialment d’un Cornellà que va acabar abaixant els braços, i va anotar 3 punts en els primers 6 minuts i mig. El CB Prat va seguir apretant, jugant i gaudint, gestionant esforços, fins a arribar a superar la xifra dels 100 punts i assolir els 30 punts de diferència.

El CB Prat continua sent líder amb un balanç de 20-4 i necessita una victòria en les dues jornades que queden per poder acabar de manera matemàtica en primera posició la lliga regular. El CB Prat s’enfronta aquesta setmana (dissabte, 18:15) al Sant Antoni d’Eivissa, un dels 2 rivals del Prat en aquest tram final de campionat.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat:

Gerard Jofresa, jugador del CB Prat: