Més de 400 persones ja són usuàries de l’AMBici al Prat

Divendres, 24 març 2023 · 17:20 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

El Prat, tot i comptar amb 20.000 habitants menys que les gran ciutats del Baix Llobregat, és el segon municipi amb més abonaments del nou servei AMBici, la bicicleta compartida metropolitana, que va entrar en funcionament el 30 de gener. En concret, suma 409 persones usuàries, que suposen un 17% del total.

El rànquing l’encapçala Cornellà de Llobregat, amb 422 abonaments, i continua en tercera posició amb Sant Boi de Llobregat, que en té 388. En total, les sis ciutats que ja compten amb el servei (Cornellà, Sant Boi, El Prat de Llobregat, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) sumen 2384 persones subscrites.

En el cas de la nostra ciutat, els desplaçaments en AMBici són principalment interns: només un 4,3% dels trajectes són a altres ciutats metropolitanes. Una dada diferenciada de la resta de ciutats que experimenten una major mobilitat intermunicipal.

Ara, el servei es començarà a implantar a la resta dels 15 municipis on està previst el servei (Badalona, Castelldefels, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans). En total, comptarà amb 2.600 bicis elèctriques i 236 estacions.

L’Ambici és un servei de bicicleta elèctrica compartida que vol facilitar la interconnexió amb altres serveis de transport públic com l’autobús, metro o tren i fins i tot amb el bicing, tot i que cal un abonament especial per a fer servir la bicicleta compartida de la capital. Durant aquest 2023 la tarifa de l’Ambici és de 25 euros l’any, que inclou 30 minuts de trajecte gratuït. A partir d’aquí, cada 30 minuts extra es cobra mig euro més. De fet, pràcticament la totalitat de desplaçaments actuals a les 6 ciutats són de màxim 30 minuts, amb una mitjana de 13,1.

L’any 2024 els preus s’incrementaran: l’abonament costarà 40€ l’any i els primers trenta minuts de cada trajecte costaran 15 cèntims. Després d’aquests 30 minuts cada mitja hora costarà mig euro més fins a un màxim de dues hores.