Comencen les Festes de la Carxofa Prat

Jornades Gastronòmiques, Carxofada, Escarxofa & Jazz, Fira Tapa...
Dijous, 23 març 2023 · 10:11 hores ActualitatAgriculturaCultura

Presentació del Març Gastronòmic, a la masia de Cal Bitxot.

Actualitat
Agricultura
Cultura

El primer esdeveniment de les Festes de la Carxofa Prat en posar-se en marxa és la catorzena edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, també conegudes com a Març Gastronòmic, que se celebrarà entre el 23 de març i el 23 d’abril. Diversos restaurants de l’àrea metropolitana oferiran menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari. Els periodistes gastronòmics Carme Gasull i Josep Sucarrats són enguany els padrins de les jornades.

La Carxofada del Prat, el tradicional dinar popular, al parc del Fondo d’en Peixo, es farà el 2 d’abril; l’Escarxofa&Jazz, l’esdeveniment que combina gastronomia i concerts, tindrà lloc el 16 d’abril a la pl. Joan García Nieto, davant de la Capsa; i la Fira Tapa Carxofa Prat, que permetrà gaudir de tapes creatives amb Carxofa Prat elaborades per la restauració local, es farà els dies 21, 22 i 23 d’abril a la plaça de Blanes.

Més activitats

Aquest any hi haurà dues activitats noves en el marc de les Festes de la Carxofa. D’una banda, al Cine Capri es projectarà, el 24 de març, un capítol del programa “La sobretaula”, de la Xarxa de Televisions Locals, dedicat al Prat. De l’altra, el Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa acollirà, el mateix dia, la trobada d’intercanvi de receptes Cuinem carxofa amb la Cocina de mi vecina.

Durant aquesta edició de les Festes, el Mercat de Pagès celebrarà el seu 10è aniversari i obsequiarà la clientela del mercat municipal amb un davantal produït per una entitat social de la ciutat.