Enllestida la primera fase del Pla Director d’Enllumenat del Prat

Dimecres, 22 març 2023 · 15:56 hores ActualitatDonesEconomia

El carrer de la Carretera de la Marina, amb la nova il·luminació.

Actualitat
Dones
Economia

L’Ajuntament del Prat ha finalitzat la primera fase del Pla Director d’Enllumenat públic, amb la instal·lació i substitució d’un total de 1.800 punts de llum del municipi. Ara com ara, el 43 % dels punts d’il·luminació ja són de tipus LED, una tecnologia molt més eficient i estalviadora que la convencional. Això ha de contribuir a reduir uns 155.000 euros anuals el cost del consum energètic del municipi. Cal tenir en compte que el pressupost de l’enllumenat públic suposa una inversió de 600.000 € anuals.

Al marge de l’estalvi econòmic, el pla ha servit per mapejar totes aquelles zones que tenien deficiència lumínica, per tal de millorar-les.

Gestió digitalitzada

Aquestes actuacions han anat acompanyades de la culminació de la digitalització en la gestió de l’enllumenat de tots els quadres del municipi, fet que permet la detecció d’avaries de forma totalment automatitzada, reduir la quantitat d’il·luminació en les hores centrals de la nit quan els carrers estan més buits però també encendre tots els llums del Prat a la mateixa hora.

Després del desplegament de la primera fase s’espera continuar avançant amb la substitució o instal·lació de nous punts de llum, tal com preveu el Pla Director, i que s’engegarà al llarg del proper mandat.