L’AE Prat empata sense gols davant el Teruel

L'AE Prat allarga la versió competitiva de la setmana passada i empata contra el líder / En un tram final ple d'accions polèmiques Craviotto atura un penal discutit al minut 86 i Padilla és expulsat en la jugada posterior per protestar
Dilluns, 20 març 2023 · 13:08 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

AE PRAT 0 – TERUEL 0

Prat: Craviotto; Valentín, Martos, Héctor Rodríguez, Sergi Benítez; Adri Díaz (Padilla, 70’), Uri, Àlex Pla; Coro (Bakary, 35’), Salvans, Albert Martí (Dani Molina, 83’)
Teruel: Taliby; Hualde, Cabetas, Fran Carmona, Víctor Sanchís; Borja Romero (Guille Andrés, 74’), Tena, Aparicio (Manchón, 62’), Moha (Kevin Lacruz, 62’), Dani Villanueva (Lucho, 83’), Stéphane Emana

Escobar López: amonestà a Àlex Pla, Adri Díaz, Uri, Héctor Rodríguez (Prat) i Moha (Teruel); expulsà a Padilla per doble amonestació (89′).
Sagnier, uns 350 espectadors. Abans del xiulet inicial, minut de silenci en memòria de Rulo i Rafa Lorente, exjugadors de l’AE Prat

L’AE Prat ha sumat el segon empat a zero consecutiu davant un rival de la zona alta. Els potablava, per segona setmana consecutiva, van ser capaços de sostenir el potencial d’un rival punter. En un partit amb poques oportunitats per ambdós conjunts, el Teruel va ser millor a la primera meitat i el Prat a la segona. En un tram final surrealista, Craviotto va detenir un penal molt protestat, i en el mateix rebot, Padilla va veure una doble targeta groga, la primera per l’acció, també polèmica, i la segona per la protesta de l’acció.

Entre la fermesa del Teruel i la serietat del Prat, el partit va veure poca àrea. Va tractar el conjunt potablava d’elaborar el joc des de camp propi. Just davant, però, s’hi trobava un Teruel ben armat, que amb la seva pressió, especialment en pilotes dividides o quan el Prat no era precís en una entrega, va bolcar a poc a poc el joc cap a l’àrea local. Emaná, amb un llançament de cop al bot enverinat per un toc en un defensa, va estar a prop d’anotar.

El Teruel va esdevenir un degoteig lent, que de mica en mica corcollava la confiança pratenca en un pla que fins al moment li permetia competir. Un intent d’Aparicio que va marxar desviat al tram final de la primera meitat seria, però, l’unica creació ressenyable. Poc abans Coro s’havia lesionat en un mal gest, essent reemplaçat per Bakary.

Millora pratenca al segon temps

El pas per vestidors va resultar útil per al Prat i per a un partit que va créixer en dinamisme. Borja Romero va gaudir de la primera oportunitat clara arran la represa, i al 60, en un bon contraatac, Sergi Benítez es va plantar a l’àrea, però la seva rematada, potent, però centrada, va ser refusada per Taliby. Era el primer xut a pals del partit i va donar al Prat elements de fe per acabar d’imposar-se en aquest tram d’encontre a base de petites conquestes. El Teruel, però, també avisava: Kevin Lacruz, en una incursió per banda dreta, va enviar una franca rematada al lateral de la xarxa.

Als darrers minuts, el líder va tornar a donar un pas endavant amb l’aportació dels canvis, amb vocació ofensiva, i al minut 86, s’obriria la caixa de Pandora: un intent de refús d’Àlex Pla acabaria amb un penal molt protestat pels jugadors locals. Stéphane Emana va llençar al centre, i allà era la cama dreta de Craviotto per refusar de manera instintiva i allunyar alhora tots els fantasmes… durant 10 segons, perquè el rebot se’l va quedar el Teruel, i en aquella mateixa jugada l’àrbitra va assenyalar falta de Padilla, i segons l’acta, va mostrar al ’10’ dues grogues, primer per la falta i després per protestar. Cal aferrar-se i dirigir-se a l’acta perquè al camp no es va entendre gairebé cap de les amonestacions dels darrers minuts d’encontre que va esdevenir un autèntic caos.

La falta va marxar per sobre del travesser i el Prat es va quedar amb un punt més i quatre futbolistes menys per a aquesta setmana: a l’expulsió de Padilla cal afegir les sancions per cicle d’amonestacions d’Uri, Adri Diaz i Héctor Rodríguez, que no formaran part de l’Ebro-Prat d’aquest diumenge (12:00), amb els pratencs en 14ª posició, a 3 punts del playout i a 4 de la permanència directa.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat: