El CB Prat suma a Salou la onzena victòria consecutiva (73-87)

Treballada victòria d'un CB Prat solvent / Alberto Martín (17 pts) i Smallwood (16) fonamenten un triomf assolit al segon temps
Dilluns, 20 març 2023 · 13:28 hores BàsquetEsports

Foto i crèdits: CB Prat

Bàsquet
Esports

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

El CB Prat ja és una victòria més a prop de la primera plaça. Els d’Albert Cañellas han guanyat per onzena setmana consecutiva, en aquesta ocasió, davant d’un Salou que s’hi jugava la vida i que va vendre clara la seva pell, especialment en els primers 15 minuts.

Per començar, tanteig igualat

Salou va mostrar al primer quart les credencials que li han permès mirar ‘de tu a tu’ els grans de la categoria aquestes darreres setmanes i va arrencar el partit amb un primer avantatge (6-3) que el CB Prat va solucionar (9-13) ràpidament. El conjunt salouenc va respondre amb un 7-0 de parcial que els potablava van tornar a capgirar, en aquest cas, amb 6 punts consecutius de Gerard Jofresa (20-21). Amb els dos equips en bonus, tots dos conjunts van anar assiduament a la línia de tirs lliures, i el Prat tancaria el primer quart amb una petita renda (22-25).

Al segon parcial, 8 punts consecutius d’Smallwood (un triple, un 2+1 i un bàsquet) d’Smallwood eixamplarien el marge (26-33), però els pratencs no van anotar els següents 3 minuts, situant-se Salou a tan sols 1 punt (32-33). L’encontre, però, faria la goma un cop més, i el CB Prat va trencar el marcador amb un parcial de 0-9 (34-44) i tancar la primera meitat amb un important +11 (38-49).

Escenari controlat al segon temps

Després dels cinc primers minuts d’equilibri i alternances (46-57), el CB Prat va tornar a apretar, especialment en defensa per aconseguir la màxima diferència del que es duia de partit (46-60), però Salou es negava a donar per acabar el partit, i la seva resistència va servir per mantenir distàncies (57-70) al final del tercer quart.

La rendició definitiva no arribaria fins al darrer quart: el Prat va tornar a forçar errades del seu rival i a sumar per arribar als 17 punts de marge (59-76) a l’arrencada de la mànega. Els pratencs continuarien sumant des del tir lliure els minuts següents i un triple d’Alberto Martín quan faltaven 3 minuts (68-85) enllestiria definitivament el partit.

El CB Prat és líder, amb un balanç de 19-4, i serà campió del grup est si guanya 2 dels 3 partits que li queden per jugar. Aquesta setmana (dissabte 18:15) s’enfronta al CB Cornellà al Joan Busquets.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Alberto Martín, jugador del CB Prat:

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat: