Mor Josep Costa, actor, director i fundador del Teatre Kaddish

Distingit el 2010 amb el Premi Ciutat del Prat, tenia 73 anys i serà acomiadat en un acte al Tanatori el 25 de març
Dijous, 16 març 2023 · 13:57 hores ActualitatCulturaTeatre

Josep Costa va ser pregoner de la Festa Major de 2015.

Actualitat
Cultura
Teatre

L’actor, director de teatre, traductor, escriptor i pedagog pratenc Josep Costa ha mort als 73 anys. Costa va rebre un Premi Ciutat del Prat l’any 2020 en reconeixement a la seva contribució a la vida cultural de la ciutat i la seva tasca al davant del Teatre Kaddish, que ell fa fundar.

L’acte de comiat tindrà lloc el dissabte 25 de març, a les 11:30 h al Tanatori Municipal del Prat, segons ha informat el grup de persones que li han estat més properes en els seus darrers dies en un comunicat. També han posat a disposició l’adreça teatrekaddish@gmail.com perquè qui ho vulgui pugui deixar-hi missatges.

L’alcalde Lluís Mijoler ha anunciat que proposarà a la comissió de nomenclàtor que una sala teatral de la ciutat porti el seu nom.

Nascut al Prat el 1950, Costa va fundar el 1975, junt amb un grup d’estudiants de l’Institut Baldiri Guilera, el Teatre Kaddish, que va dirigir fins el 2015 i que s’ha convertit en un centre de creació i programació de les arts escèniques de referència, així com en una escola de formació que ha vist créixer diverses fornades d’actors i actrius del Prat.