Les dones “unides, més fortes”, en un dels 8M més multitudinaris al Prat

Dimecres, 8 març 2023 · 13:40 hores ActualitatDonesSocietat

Actualitat
Dones
Societat

El Prat va viure ahir, 7 de març, una demostració de força feminista a l’acte previ al 8M, Dia Internacional de les Dones. La commemoració va arrencar amb diverses marxes des de punts diferents de la ciutat que es van anar trobant per formar una gran concentració. Més de 500 dones van fer via fins la plaça Catalunya al crit de “Visca la lluita feminista”, “Tranquila, hermana, aquí està tu manada” o altres càntics reclamant una vaga general.

La presència de diversos grups va servir per fer evident i reivindicar la diversitat cultural del feminisme. Un cop a la plaça, les manifestants es va aplegar amb encara més dones, per formar una de les concentracions feministes més nombroses dels darrers anys.

Cap a les set de la tarda va arrencar l’acte de commemoració amb la lectura del manifest d’aquest 8M, sota el lema “Juntes, més fortes”.

L’acte es va cloure amb l’espectacle “L’entranya”, dirigit per Marina Mora i amb la participació del grup de percussió no mixte de Cervera “Band Tokades”, Alma Violeta 08820 i el grup de percussió inclusiva de l’Escola d’Arts en Viu. Es va convidar tothom a ballar una haka feminista.