El fiscal de Medi Ambient adverteix la Generalitat de la “greu” degradació del delta

La Fiscalia emplaça les institucions a recuperar la biodiversitat perduda per la no aplicació de mesures compensatòries a la construcció d'infraestructures
Dimarts, 7 març 2023 · 12:06 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Imatge d'arxiu (construcció de la terminal T1 de l'aeroport. En primer terme, estany de la Ricarda).

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

Una investigació del fiscal delegat de Medi Ambient de Barcelona, Toni Pelegrín, ha constatat la “greu” situació del delta de Llobregat i del seu hàbitat, segons ha publicat avui El Periódico de Catalunya.

Segons el fiscal, la culpa d’aquesta situació la tenen, en bona part, les institucions públiques que han emparat infraestructures sense la correcta execució i seguiment de les mesures compensatòries que corresponien. En altres casos s’ha actuat amb desconeixement sobre la protecció d’aquest espai natural, com ha estat el cas de la construcció d’aparcaments per part d’Aena.

Advertiment de la Comissió Europea

Fa dos anys, la Comissió Europea va enviar a l’Estat espanyol una carta d’emplaçament que obligava les administracions a corregir danys en els espais naturals del delta.

L’informe del fiscal es remetrà a la Generalitat i a altres entitats públiques, com el port o l’aeroport, així com al fiscal de sala de Medi Ambient, Antonio Vercher, perquè en valori la comunicació al Ministeri de Transició Ecològica i al comissari de Medi Ambient de la Unió

Segons la fiscalia, “són moltes les transformacions que s’han anat realitzant al llarg del temps sobre aquest territori, tant dins com als voltants, i aquestes han afectat negativament la biodiversitat”.