Descoratjadora derrota de l’AE Prat davant l’Atlético Saguntino

Dolorosa derrota d'un AE Prat que es va desmuntar per complet després d'avançar-se al marcador / Els potablava acumulen 5 jornades sense guanyar i es troben en el moment més delicat de la temporada
Dilluns, 6 març 2023 · 10:41 hores EsportsFutbolGeneral

Esports
Futbol
General

AE PRAT 1 – ATLÉTICO SAGUNTINO 3
Albert Martí (50′) / Ketu (60′), Luis Navarro (68′), Juanma Acevedo (89′)

Prat: Craviotto; Valentín, Martos, Héctor Rodríguez (Pau Rosales, 62’), Yaya; Adri Díaz (Padilla, 69’), Uri (Coro, 79’), Àlex Pla; Albert Martí, Adri Rivas, Aliou (Miguel Fernández, 69’)
Atlético Saguntino: Marcos Lavín; Javi Pérez, Kike Torrent, Carlos David, Juanma García; Sana N’Diaye, Jose Álvarez (Pedro Torres, 46’), Ato (Juanma Acevedo, 67’) ; Luis Navarro (Roan, 87’), Jorge Domingo Moha Chabboura, 77’), Esteve (Ketu, 46’)

Martínez Campillos, col·legi balear: mostrà tarjeta groga a Uri, Albert Martí, Adri Rivas i Coro (Prat); Ato, Jose Álvarez, Luis Navarro, Esteve, Sana N’Diaye, Juanma García i l’entrenador Sergi Escobar (Saguntino)
Sagnier, uns 500 espectadors. Abans del partit, minut de silenci en memòria del soci i exdirectiu Pelayo Solano

L’AE Prat ha perdut un partit que deixa ferida. En el segon partit consecutiu a casa contra un rival de la seva ‘lliga‘, els pratencs van ser millors a la primera meitat i es van avançar a inicis de la segona. A partir d’aquell moment, el Prat va esdevenir un sac de nervis i el Saguntino va remuntar en 9 minuts. L’1-3, originat d’una pilota directa des de porteria, va escenificar el neguit d’un Prat llastat pels importants problemes d’efectius i per una dinàmica negativa que no troba fre.

L’AE Prat, sense els 3 atacants titulars, va tractar de dur al seu terreny un partit, sense marge per a romanços, més encara amb un robust Atlético Saguntino apretant fort la sortida de pilota pratenca. La primera meitat va deixar poc espectacle i no gaires ocasions. Això si, la major part, locals: Albert Martí, en acció individual dins l’àrea va enviar una pilota ajustada a la base del pal curt, però Marcos Lavín va poder refusar i l’acció posterior va ser anul·lada per fora de joc. Yaya també ho va provar a la sortida d’una acció a pilota aturada.

Sacsejada a la represa

Tot el que no va passar als primers 45 minuts es veuria després: als 3 minuts de la segona meitat, unes mans de Sana en una pilota pentinada acabarien en penal per al Prat. Albert Martí va assumir la responsabilitat i va avançar els locals, anotant el tercer gol en lliga. La reacció saguntina es va barrejar un pas enrere d’un Prat que de manera sobtada, es va veure defensant en bloc llargues possessions rivals. Ketu (que va entrar al descans) va avisar al 54, i al 60, no fallaria: Javi Pérez va aprofitar l’espai per banda dreta i la centrada va trobar al camerunès alliberat, qui va picar la bola amb el cap per empatar el partit.

Va tractar el Prat de frenar la inèrcia: Uri, va engaltar de primeres una pilota solta, i aquesta va anar prop del lateral de la xarxa. Però al 69, en un córner on el Prat defenia amb un menys (Pau Rosales va ser atès i havia d’esperar-se fora), el Saguntino va trobar el gol amb un enviament al primer al qual Luis Navarro va rematar per culminar la remuntada. Amb el marcador en contra, el Prat no va trobar arguments ni forces. Per primer cop en temps al Sagnier, es va veure un equip completament superat, incapaç de revelar-se ni tan sols abraçant-se a l’èpica. L’1-3, a les acaballes, va ser el punt i final: una pilota llarga de Marcos Lavín va anar d’àrea a àrea, botant entremig, solcant entre la indecisió de la defensa pratenca. Juanma Acevedo la va aprofitar per marcar i confirmar que ja no hi havia absolutament res a fer.

L’AE Prat és 15è amb 25 punts, a 2 punts del playout i a 3 de la permanència directa. Aquest dissabte visita la Ciutat Esportiva Dani Jarque (18:00) per enfrontar-se a l’Espanyol B.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat:

Albert Martí, atacant de l’AE Prat: