Camí de la Fàbrica, Barceloneta i Rosa Ribas Parellada, nous noms per a tres espais de la ciutat

Dijous, 2 març 2023 · 12:27 hores ActualitatSocietatUrbanisme

Escultura Camí de la Fàbrica, a la Carretera de la Marina.

Actualitat
Societat
Urbanisme

El ple municipal celebrat ahir va aprovar la nova denominació de tres espais de la ciutat. D’una banda, l’Institut El Prat de Llobregat, situat al parc del Fondo d’en Peixo, passa a denominar-se Institut Rosa Ribas Parellada, en record de qui va ser la primera mestra nascuda al Prat. De fet, a la ciutat ja hi ha un carrer que porta el nom d’aquesta pratenca.

D’altra banda, el parc que s’està construint a l’extrem sud del barri de la Barceloneta s’anomenarà, precisament, parc de la Barceloneta. I, finalment, s’ha batejat amb el nom de plaça Camí de la Fàbrica l’espai que hi ha entre la Carretera de la Marina i el passatge de Salvador Espriu, davant de l’Institut Estany de la Ricarda. El nom és el mateix que l’escultura que hi ha en aquell indret, d’una parella que s’adreça a treballar a la fàbrica.

Millor climatització a centres escolars

El ple també va aprovar la concessió de beneficis fiscals al departament d’Educació de la Generalitat per obres de millora de la climatització de diversos centres escolars del Prat: Escola Ramon Llull, instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda i Ribera Baixa, i Institut Escola del Prat

Obres de la nova residència de gent gran

El plenari municipal també va aprovar la licitació del contracte d’obres per a la nova residència i centre de dia per a gent gran a l’Eixample Sud, que tindrà una inversió total de prop de 16 milions d’euros dels quals prop de 5,4 són subvencionats pels Fons Europeus Next Generation.

Cessió de terreny per a un nou CAP

El ple també ha donat llum verda a la cessió d’una part de l’aparcament provisional de Cal Gana al departament de Salut de la Generalitat per a la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària. Seran entre 2.300 i 2.500 metres quadrats dels poc més de 13.000 amb què compta aquest espai. El nou CAP substituirà l’actual Disset de Setembre i també acollirà altres serveis del Ramona Via. L’Ajuntament buscarà alternatives a l’aparcament que es perdi.

Dia de les Dones

Una altra de les aprovacions del ple va ser la declaració institucional amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.