Unes 25 persones d’Ucraïna viuen refugiades al Prat un any després de l’inici de la guerra

Dimecres, 1 març 2023 · 12:00 hores ActualitatSocietatSolidaritat

Actualitat
Societat
Solidaritat

Al voltant de 25 persones refugiades provinents d’Ucraïna viuen acollides per famílies al Prat ara que s’acaba de complir un any de l’inici de la invasió russa, el 24 de febrer de 2022.

A banda d’aquestes 25 persones, la Creu Roja del Prat està acollint a Fundesplai, en el marc d’un dispositiu d’àmbit estatal, a noves famílies que estaran de manera temporal en aquest alberg, a l’espera d’anar a un altre destí que pot ser a qualsevol ciutat espanyola. El nombre de persones acollides a Fundesplai és variable.

La majoria, dones i infants

Actualment, el flux de persones que arriben a Catalunya fugint de la guerra s’ha reduït respecte dels primers mesos del conflicte. La majoria són famílies, especialment dones i infants, que en mols casos arriben amb por o traumes derivats de la guerra. En aquests casos se’ls fa un suport especial.

Les persones que arriben a Catalunya des d’Ucraïna ho fan mitjançant dues vies principals: d’una banda les que s’acullen al Programa de Protecció Internacional i que poden sol·licitar l’estatus de refugiades. D’altra banda, les que arriben a cases de familiars, amistats o persones voluntàries que les acullen directament.

La Creu Roja continua enviant ajut humanitari a Ucraïna però demana a la ciutadania que faci aportacions econòmiques per facilitar la logística del suport internacional.

Entrevista a elprat.ràdio

Tot seguit podeu escoltar una entrevista sobre aquest tema a Jordi Hueto, responsable de la Creu Roja del Prat: