Llum verda a la fabricació de vehicles elèctrics als terrenys de Nissan

A partir de demà ja es podrà començar a contractar una primera tongada de persones de l’antiga plantilla de la multinacional japonesa que ara són a l’atur
Dimecres, 1 març 2023 · 10:33 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

Aquest matí s’ha signat l’adjudicació dels antics terrenys de Nissan, situats a la Zona Franca, a l’empresa logística australiana Goodman i al D-Hub liderat per les empreses catalanes QEV i Btech.

Aquesta adjudicació arriba després de gairebé dos anys de negociacions i tensions per recol·locar les més de 1.350 persones acollides al Pla de Reindustrialització de l’automobilística japonesa, moltes d’elles veïns del Prat.

Amb la signatura d’avui es dona llum verda a la instal·lació del hub que fabricarà vehicles elèctrics a partir de 2024. Els sindicats han valorat positivament l’acord tot i que el procés s’ha allargat molt més del que es preveia. En aquest sentit, moltes de les persones acollides al Pla de Reindustrialització han exhaurit la prestació d’atur o estan a punt de fer-ho.

Primera tongada de contractacions

A partir de demà ja es podrà començar a contractar una primera tongada de persones de l’antiga plantilla de Nissan que són actualment a l’atur. Una altra part de la plantilla, unes 600 persones, serà contractada per l’empresa barcelonina Silence, que fabricarà motos elèctriques en una altra part dels antics terrenys de Nissan a la Zona Franca.

Recordem que el Departament de Treball es va comprometre amb la plantilla a oferir formacions per adaptar els coneixements tècnics del personal al vehicle elèctric i facilitar així la transició a les noves empreses.

Finalment, la resta de persones treballadores acollides al Pla de Reindustrialització se sumaran al D-Hub quan el projecte estigui llest per començar a fabricar. També ho faran al Centre Tècnic de Nissan, que romandrà a la parcel·la i compartirà l’espai amb Silence i el conglomerat de descarbonització.