Un imperial CB Prat s’endú el duel de colíders

El CB Prat no entén de rivals a casa i passa per sobre de Menorca per obtenir la vuitena victòria consecutiva, ser nou líder en solitari i guanyar l'average particular
Dilluns, 20 febrer 2023 · 10:33 hores BàsquetEsports

Foto: CB Prat

Bàsquet
Esports

CB PRAT 86 – MENORCA 63

El CB Prat ha tornat a vèncer de manera imponent al Joan Busquets per endur-se el lideratge en solitari. Ja no és únicament que els pratencs hagin guanyat 10 partits de 10, sinó que ho fan amb una facilitat que continua impactant a propis i aliens. Ni la hipotètica pressió, ni la remor de la Copa del Rei, ni l’inici de la rua de Carnaval als exteriors, ni la nodrida afició visitant. Res va allunyar el CB Prat del seu objectiu, una victòria doble que permet guanyar l’average davant un rival directe.

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

No va ser tan senzill l’inici de duel: Jackson inaugurava el marcador amb un dificilíssim llançament puntejat i el Prat errava el seus dos primers atacs. Però Cosialls veuria ferro després d’una recuperació (aspecte clau durant el partit), i va ser el punt de partida de l’huracà local. Un punt més de Cosialls i 5 consecutius d’un inspiradíssim Jofresa assentaven les bases de l’avantatge pratenc (8-2), que tornaria a treure de pista al seu rival amb un ritme infernal, tant en atac com en defensa. El CB Prat va continuar buscant a un Jofresa letal (11 punts en els primers 7 minuts), i Menorca sobrevivia amb l’empenta i qualitat d’Edwin Jackson (18-10). L’energia de la banqueta (perquè en aquest Prat no existeix la segona unitat), amb Smallwood, Suurorg o Buljan, van fer arribar el primer quart amb un 23-15.

Un 5-0 en la sortida del segon quart va dur un Prat que aprofitava els seus homes grans a la màxima renda (28-15). Poc després arribaria la jugada que va encendre la metxa a la graderia: el públic menorquí va reaccionar de manera sorneguera a un tir lliure fallat de Miguel Allen, i la parroquia local va respondre de mateixa manera durant la resta de l’encontre. El CB Prat continuava fent mal amb recuperacions i mantenia el to amb els punts d’Allen (33-20), i un parcial de 8-0 disparava definitivament (41-22) els potablava. El Prat va gestionar força bé el fet de quedar-se en bonus a falta de 7 minuts pel descans, però Menorca va treure algunes faltes a les jugades finals per apropar-se molt lleugerament (43-28) al descans.

El CB Prat ho lliga al segon temps

Res no va canviar del tot al tercer quart, i el CB Prat va saber frenar tots els intents d’aproximació d’un Menorca que començaria a provar coses diferents i a arriscar, necessitat de trasbalsar el partit. El Prat, però, no ho va acusar, i amb un parcial de 13-4 va tornar a deixar les coses clares (59-36). El conjunt de Javi Zamora, però, no es va rendir, i tractava d’agafar-se cada cop que conjuntava una bona defensa amb una cistella. A finals del tercer quart, la seva zona va deixar 3 minuts al CB Prat sense anotar (59-44), però els triples de Smallwood i Jordi Rodriguez desllobrigarien un dels pocs moments incòmodes del partit per tancar la mànega amb un 67-48.

El conjunt pratenc va acabar de domar els darrers intents menorquins al darrer parcial. Buljan es va afegir a la festa (74-54), i Jackson, omnipresent sobre la pista, també va ser protagonista d’una picabaralla que acabaria amb tècniques per al francès i per a Miguel Allen, que seria expulsat perquè ja tenia una antiesportiva. El Prat, conscient de l’entitat de la victòria, va voler aprofitar i gaudir fins al darrer segon, ampliant la distància final a uns 23 punts que fan justícia al partit d’un CB Prat que esdevé nou líder en solitari i que referma la seva condició d’invicte i intractable just abans de l’aturada per les finestres FIBA.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat:

Gerard Jofresa, jugador del CB Prat: