S’obren les votacions en línia de la 36a Nit de l’Esport

Les categories que es poden votar són el millor esportista masculí i la millor esportista femenina, a més del millor equip de la passada temporada
Dilluns, 20 febrer 2023 · 18:29 hores EsportsPoliesportiu

Esports
Poliesportiu

Aquest dilluns s’ha iniciat el procés de votacions populars de les categories més importants de la propera Nit de l’Esport que enguany arribarà a la 36a edició i que tindrà lloc el pròxim 17 de març a l’auditori del Cèntric Espai Cultural. Es tracta de la gala d’entrega dels premis als i les millors esportistes, equips, clubs, tècnics potablaves de la passada temporada.

La votació popular tornarà a ser en format en línia i les tres categories que es sotmetran a l’escrutioni de la ciutadania són: millor esportista masculí major de 16 anys, millor esportista femenina major de 16 anys i millor equip federat de la temporada 21-22.

Els candidats a ser escollit com al millor esportista pratencs en categoria absoluta enguany són:

Nil Llop Izquierdo, patinador del CPV El Prat: a inicis del 2022 es va proclamar subcampió del món júnior dels 500m en gel. En aquesta modalitat ha estat or en els 500m i els 1000m de la Copa del Món neo-sènior de Finlàndia a finals d’aquest 2022 i guanyador de la cursa dels 500m en categoria absoluta en la tercera jornada de la Copa del Món celebrada a Calgary. Al 2022 es va quedar a les portes d’aconseguir la classificació pels Jocs Olímpics d’hivern de Pequín i de convertir-se en el primer espanyol en participar en una Jocs en la disciplina de patinatge de velocitat. En la modalitat sobre rodes, el Nil ha estat bronze al Campionat d’Europa absolut de la Volta al circuit, campió d’Espanya absolut de la Volta al circuit i subcampió dels 500 i els 1000 metres en pista, a més de campió de Catalunya sènior en pista i en circuit.

Oscar Martínez Rodríguez, marxador pratenc del Cornellà Atlètic: el potablava ha donat el salt aquesta darrera temporada a les categories més altes de la marxa atlètica. Ha estat medalla de bronze per equips en la prova dels 10km en ruta en el Campionat del Món per equips sub20 i cinquè classificat en el Mundial sub20 individual també en els 10km en ruta. En quant a campionats nacionals, l’Oscar ha estat campió d’Espanya dels 10km marxa en ruta en categoria sub20 i campió nacional en categories de promoció en el campionat d’hivern, en els 5km i campió de Catalunya sub20 dels 10km en ruta.

Nemesio Ferrera García, taekwondoca del GYM Studio Fran Martín: Nemesió ha estat campió d’Espanya individual i per equips en aquesta darrera temporada. També ha estat segon classificat en l’Open Internacional de Pamplona i medalla de bronze en el Campionat de Catalunya en la seva categoria.

Les candidates a millor esportista femenina absoluta són:

Judit Oliva Fernández, jugadora de bàsquet pratenca del Barça CBS: ha estat la primera jugadora de bàsquet del Prat que ha participat en partits oficials amb alguna de les seleccions espanyoles de base. Ha estat subcampiona del món sub18 en la modalitat 3×3 amb Espanya i medalla de bronze en l’Europeu sub17 també 3×3 amb la selecció. Amb el seu equip, el júnior del Barça Santfeliuenc, van ser subcampiones d’Espanya júnior i campiones de Catalunya júnior.

Gisela Berzosa Cantarote, gimnasta de l’AE Rítmica Prat Cor Blau: la Gisela ha estat, aquesta darrera temporada, medalla de bronze en el Campionat d’Espanya per equips en categoria absoluta en l’exercici de cèrcol, també ha estat campiona de Catalunya sènior en categoria absolut en cèrcol i pilota i campiona de Catalunya també en categoria júnior. La pratenca també ha estat primera classificada en la final de la Copa Catalana de cèrcol i pilota.

Luisa González Salazar, patinadora pratenca del CPV El Prat: en la disciplina de patinatge de velocitat en línia la pratenca ha debutat enguany en categoria absoluta i ha estat medalla de bronze en els World Skate Games de l’Argentina d’aquest 2022 en la prova de la Volta al circuit, mentre que en l’Europeu absolut ha estat subcampiona també de la Volta al circuit. En quant als campionats nacional i catalans, ha estat campiona d’Espanya absoluta i campiona de Catalunya en aquest 2022. Luisa González és integrant de la Selecció Espanyola de patinatge de velocitat sobre rodes, i de la Selecció Espanyola de patinatge sobre gel.

I pel que fa als candidats a ser escollits com a millors equips federats són:

Equip femení del Club Bàsquet Prat: el conjunt pratenc ha aconseguit, aquesta darrera temporada, encadenar el segon ascens de categoria consecutiu. Després de pujar de Segona a Primera Catalana, enmig de la pandèmia, la darrera temporada van aconseguir, contra tot pronòstic, disputar la final a 4 a Copa Catalunya i l’ascens a la primera categoria del bàsquet català i convertir-se en el primer equip de bàsquet femení de la ciutat en competir en aquesta categoria.

Equips masculí i femení dels Víkings Vòlei Prat: els primers equips sèniors, tant masculí com femení, del club van aconseguir, jugant els dos conjunts a Primera Catalana, classificar-se per disputar les fases d’ascens a Primera Divisió Nacional. Ambdós equips van assolir l’ascens, fet que no ha passat mai en cap club català que els dos primers equips masculins i femenins aconsegueixin l’ascens a la Primera Nacional en la mateixa temporada.

Equip femení del Club Patinatge de Velocitat el Prat: el conjunt femení del club ha estat, aquesta darrera temporada, campió d’Espanya absoluta en la prova dels relleus a l’americana i campiones de la Lliga Nacional absoluta de patinatge de velocitat de primera divisió.

Les votacions en línia romandran obertes fins el 5 de març i es pot votar en aquest enllaç. La gala de la 36a Nit de l’Esport es celebrarà el pròxim 17 de març a l’auditori del Cèntric Espai Cultural.